ΣΕΙΡΕΣ

"October Faction" season 1: Ξεπερασμένο

Published: 24 Mar 2020, 20:51
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μετά τον θάνατο του παππού της οικογένειας Allen, ο γιος του, Fred, μαζί με την γυναίκα του, Deloris και τα δύο παιδιά τους, την Viv και τον δίδυμο αδερφό της, Geoff, επιστρέφουν στο πατρικό σπίτι στην Νέα Υόρκη, εκεί που έμενε ο παππούς για να διαχειριστούν τα της περιουσίας. Στην νέα τους στέγη πρέπει να κρύβουν ότι ανήκουν σε μια μυστική οργάνωση κυνηγών τεράτων, την Presidio, μόνο που γρήγορα θα διαπιστώσουν ότι και εκεί δεν είναι όλα τόσο ειδυλλιακά όσο θα φανταζόταν κανείς.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Το October Faction του Netflix του Damian Kindler, δημιουργός επίσης της σειράς Krypton για τον Superman και παραγωγός στο Sleepy Hollow, είναι μια σειρά μια δεκαετία πίσω από την εποχή της.

Αν κρίνουμε και από τις άλλες σειρές που δημιούργησε ή συμμετείχε ως παραγωγός, έχει μια εμφανή αγάπη για τον κόσμο της φαντασίας και το μεταφυσικό, όμως όπως και οι προηγούμενες σειρές έτσι και αυτή βγάζει κάτι ξεπερασμένο άμα τη γενέσει του. Περνάει αρκετά γρήγορα η αλήθεια είναι ο χρόνος μιας και είναι 10 επεισόδια λίγο παραπάνω από μισή ώρα το καθένα, ωστόσο δεν υπάρχει καμία δόση πρωτοτυπίας.

Μια οικογένεια που κρύβει το μυστικό της, σαν μια άλλη οικογένεια Απίθανων που καλούνται να αντιμετωπίσουν κάθε τερατώδες και τερατόμορφο κίνδυνο ακόμα και εκεί που δεν το περιμένουν.

Η βασικότερη αδυναμία της σειράς είναι ότι ποτέ δεν ταυτίζεσαι με τους ήρωες, ποτέ δεν συμπάσχεις, απλώς δεν σε ενδιαφέρουν. Σε αντίθεση με άλλες σειρές με τέρατα, βλέπε Stranger Things που όχι απλώς νοιάζεσαι για τους χαρακτήρες αλλά αγωνιάς για την τύχη τους, εν προκειμένω δεν θα αγωνιάς για τίποτα. Ο αφηγηματικός χρόνος κυλάει εύκολα και γρήγορα, αβίαστα γιατί απλούστατα δεν γίνεται τίποτα.

Οι τέσσερις πρωταγωνιστές είναι καλοί μεν στους ρόλους τους (Tamara Taylor, J.C. MacKenzie, Aurora Burghart, Gabriel Darku) προσπαθώντας να βάλουν και άλλες κοινωνικές παραμέτρους, μόνο που το σενάριο δεν τους βοηθά και μένουν ξεκρέμαστοι σε μια τυπική σειρά του είδους που σε μια παλαιότερη τηλεόραση θα είχε θέση.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos