Ο Τζέιμς ΜακΑβόι πιάνει κάμερα

Published: 29 Oct 2023, 14:58
Συντάκτης:

Ένας ακόμα ηθοποιός θα αποπειραθεί να διαπιστώσει-και εμείς μαζί του-τις σκηνοθετικές του δυνατότητες.

<a href="/en/tainies/my-son/65189">My son</a>ΣΧΕΤΙΚΑMy son

 Ο James McAvoy, γνωστός μέσα από τους X-Men, το Wanted, Split και το The Last King of Skotland, θα κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μια αληθινή ιστορία δύο Σκωτσέζων από το Dundee θα εμπλακούν στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία, υιοθετώντας αμερικάνικη προφορά και προσποιούμενοι τους καλιφορνέζους ράπερ, το δίδυμο Silibil N’ Brains. Πρόκειται για τους Gavin Bain και Billy Boyd που στα τέλη των 90s είδαν πως δεν θα πάνε μπροστά με την σκωτσέζικη προφορά. Έτσι, επανεφεύρουν τους εαυτούς ως Καλιφορνέζους ράπερ.

Η ταινία θα εστιάζει στο πώς έγραφαν τα τραγούδια τους, προσποιούμενοι άλλη προφορά μέχρι την εμφάνισή τους στο MTV, όταν και αρχίσει η κατρακύλα.

 Ο βραβευμένος με BAFTA ηθοποιός μίλησε στο Deadline λέγοντας «ανυπομονώ να μεταφέρω αυτή την τελείως απίστευτη και εντελώς σκωτσέζικη/καλιφορνέζικη ιστορία στον κινηματογράφο. Το να χρησιμοποιώ το σκωτσέζικο ταλέντο πίσω και μπροστά από την κάμερα είναι κάτι με το οποίο είμαι παθιασμένος και είμαι κατενθουσιασμένος που θα κάνω το σκηνοθετικό μου ντεμπούτο στην πατρίδα μου. Η ταινία θα είναι πρωτίστως μια γιορτή του σκωτσέζικου πνεύματος».

Η παραγωγή θα αρχίσει γυρίσματα το προσεχές έτος κυρίως στη Σκωτία. Η ιστορία έχει γίνει ήδη βιβλίο, το California Schemin (που αργότερα ονομάστηκε Straight Outta Scotland) από τον ίδιο τον Bain και μεταφέρθηκε σε ντοκιμαντέρ του 2013 με τον τίτλο The Great Hip Hop Hoax.

Πάντως ο McAvoy δεν έχει εγκαταλείψει την υποκριτική. Ετοιμάζεται σε μια ταινία τρόμου της Blumhouse Productions, Speak No Evil και στο The Book of Clarence, μια ρεβιζιονιστική προσέγγιση της εποχής του Χριστού, υποδυόμενος τον Πόντιο Πιλάτο (!).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos