Ο Τζέιμς Φράνκο πλήρωσε 2 εκατ. δολλάρια για τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Published: 2 Jul 2021, 13:21
Συντάκτης:

Ο James Franco συμφώνησε να πληρώσει το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων για να διευθετήσει με αυτό τον τρόμο μια αγωγή που έγινε εις βάρος του με κατηγορίες ότι ωθούσε φοιτητές του από σχολή κινηματογράφου να κάνουν όλο και περισσότερες σεξουαλικές σκηνές μπροστά στην κάμερα. Ο διακανονισμός, που αποκαλύφθηκε από το Hollywood Reporter, θα φτάσει στα χέρια δικαστή στο Λος Άντζελες για έγκριση. Η συμφωνία έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο από όταν δύο φοιτητές του, οι Sarah Tither-Kaplan και Toni Gaal, υπέβαλαν καταγγελία στην οποία ισχυρίζονταν πως όταν ήταν φοιτητές στην σχολή του 43χρονου ηθοποιού, το Studio 4 Film School, ο διάσημος ηθοποιός τους εκμεταλλευόταν σεξουαλικά. Ο Franco αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, που για πρώτη φορά ήρθαν στο φως το 2018 από πέντε κοπέλες.

<a href="/en/nea/o-tzeims-franko-tha-ginei-o-fintel-kastro/66848">Ο Τζέιμς Φράνκο θα γίνει ο Φιντέλ Κάστρο</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Τζέιμς Φράνκο θα γίνει ο Φιντέλ Κάστρο

Πριν από το #MeToo, ο Franco είχε κατηγορηθεί και άλλες φορές για ακατάλληλη συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες. Το 2014 χρησιμοποίησε το Instagram για να ζητήσει από μια 17χρονη Βρετανίδα που είχε γνωρίσει έξω από ένα θέατρο στην Νέα Υόρκη, το όνομα του ξενοδοχείου της και αν θα έπρεπε να νοικιάσει ένα δωμάτιο, ακόμα και όταν έμαθε την ηλικία της. Τα μηνύματα που αντάλλαξαν δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο. Ο ίδιος σε δήλωσή του είχε πει «Ντρέπομαι και υποθέτω ότι είμαι παράδειγμα πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι περίπλοκα».

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η Sarah Tither-Kaplan θα λάβει 670.500 $ (μείον 223.500 $ για αμοιβές δικηγόρων), η Gaal θα λάβει 223.500 $ (με 74.500 $ σε έξοδα για δικηγόρους) και τα υπόλοιπα 1,334 εκ. δολάρια θα διατεθούν σε άλλους φοιτητές, μείον 827.000 $ για νομικά έξοδα. Ό,τι δεν ζητηθεί, θα δοθεί στο National Women’s Law Center.

Να αναφέρουμε πως η αγωγή εις βάρος του αναφέρει και την εταιρεία του, την Rabbit Bandini και τους Vince Jolivette και Jay Davis ως κατηγορούμενους. Σε κοινή τους δήλωση τα εμπλεκόμενα μέρη δήλωσαν τα εξής: «Ενώ οι κατηγορούμενοι συνεχίζουν να αρνούνται τους ισχυρισμούς στην καταγγελία, αναγνωρίζουν ότι οι ενάγοντες έθεσαν σημαντικά ζητήματα και όλα τα μέρη πιστεύουν ακράδαντα ότι τώρα είναι κρίσιμη στιγμή να επικεντρωθούμε στην αντιμετώπιση της κακομεταχείρισης γυναικών στο Χόλιγουντ. Όλοι συμφωνούν στην ανάγκη να διασφαλιστεί ότι κανείς στον κλάδο της ψυχαγωγίας - ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία, την αναπηρία, την εθνικότητα, το υπόβαθρο, το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό – δεν αντιμετωπίζει διακρίσεις, παρενόχληση ή προκατάληψη οποιουδήποτε είδους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos