Ο συγγραφέας του Fight Club επιστρέφει στην μικρή οθόνη

Published: 24 Nov 2019, 18:39
Συντάκτης:

Το “Survivor” δεν είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Τσακ Πόλανικ που διεκδικεί μία θέση στην κινηματογραφική οθόνη. Στο παρελθόν, η αρχή έγινε με το θρυλικό “Fight Club” σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Φίντσερ και σειρά είχαν το “Choke” με τον Σαμ Ρόκγουελ, το “Romance” και το “Snuff” ενώ και το “Invisible Monsters” του 1999 αναμένεται να φτάσει στην μικρή οθόνη από την πένα της Τζένιφερ Γέιλ  (“Legion”).

<a href="/en/nea/h-kina-petsokopse-fight-club/65821">H Κίνα πετσόκοψε το Fight Club</a>ΣΧΕΤΙΚΑH Κίνα πετσόκοψε το Fight Club

Αυτή τη φορά, ο σκηνοθέτης Φράνσις Λόρενς των “I Am Lengend”, “Hunger Games” και “Constantine” επανέρχεται στο βιβλίο του Πόλανικ, μετά την απέλπιδα προσπάθεια πίσω στο 2007 να διασκευάσει την ιστορία, και το προετοιμάζει για τηλεοπτική σειρά. Όπως τα περισσότερα βιβλία του Αμερικανού συγγραφέα, έτσι και το “Survivor”, διαθέτει τον δικό του ιδιόρρυθμο τόνο που δυσκόλευε τον σκηνοθέτη να το παρουσιάσει ως ταινία στο κοινό.

Η πλοκή ακολουθεί τον μοναδικά επιζώντα της αίρεσης “Creedish Death”, Τέντερ Μπράνσον, ο οποίος προβαίνει σε αεροπειρατεία αφού έχει ήδη καθιερωθεί στα μάτια του κόσμου σαν ηγέτης. Η αντισυμβατικότητα του βιβλίου και τα υπαρξιακά νοήματα του Πόλανικ ελάχιστα φαίνονται από την μικρή σύνοψη του βιβλίου αλλά ο σκηνοθέτης δηλώνει ενθουσιασμένος με το project: «Όταν ολοκληρώθηκε το “Constantine”, οι παραγωγοί μου είχαν ήδη κατοχυρώσει τα δικαιώματα του βιβλίου και έτσι ξεκίνησα μαζί με έναν φίλο να δουλεύουμε το σενάριο. Ωστόσο, στην πορεία ενώ προσπαθούσα να νιώσω την πραγματικότητα των χαρακτήρων, συνειδητοποιούσα ότι έχανα τον τόνο του Πόλανικ, ένα χαρακτηριστικό πολύ σημαντικό για την επιτυχία της ταινίας.»

Ο Λόρενς εξηγεί ότι ο σωστός σκηνοθέτης θα μπορούσε να μεταφέρει το “Survivor” ως ταινία αλλά ο ίδιος το βλέπει περισσότερο σαν μία μακροχρόνια διαδικασία.  «Είναι κάτι που θέλω να το δω στην τηλεόραση. Δεν θέλω να προδώσω κάτι από την πλοκή αλλά πιστεύω ότι βρήκα έναν σωστό τρόπο να αποτυπώσω την μαύρη κωμωδία και το παράξενο ταξίδι του Τέντερ Μπράνσον. Έχω ήδη έναν σεναριογράφο που δουλεύει το υλικό και με χαροποιεί το γεγονός ότι κρατάει το ύφος, όλη την σάτιρα και την διασημότητα. Η εξάρτηση από την διασημότητα είναι τόσο επίκαιρη τώρα και θεωρώ ότι θα έχει πολλή πλάκα. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με την προοπτική.»

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το τηλεοπτικό δίκτυο που θα προβάλλει την σειρά.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos