Ο Σπάικ Λι ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τους Δίδυμους Πύργους

Published: 6 Mar 2021, 18:43
Συντάκτης:

Την 20η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου θα τιμήσουν φέτος το HBO και ο Σπάικ Λι με ένα πολυτμηματικό ντοκιμαντέρ που θα αιχμαλωτίζει τις αλλαγές  που έφεραν οι δύο τελευταίες δεκαετίες στην Νέα Υόρκη και κυρίως την αντοχή που έδειξαν οι κάτοικοί της αντιμετωπίζοντας μία τρομοκρατική επίθεση και μία πανδημία. 

<a href="/en/nea/o-spaik-li-tha-kanei-remake-high-and-low-toy-akira-koyrosava/69403">Ο Σπάικ Λι θα κάνει remake το «High and Low» του Ακίρα Κουροσάβα</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Σπάικ Λι θα κάνει remake το «High and Low» του Ακίρα Κουροσάβα

Το χρονογράφημα με τίτλο «NYC Epicenters 9/11→ 2021½»  βρίσκεται μέχρι στιγμής στα στάδια της παραγωγής  και ο Σπαικ Λι κάνει λόγο για μία «εντυπωσιακή ποσότητα εικόνων» σε αυτό το μωσαϊκό πορτραίτο των Νεοϋορκέζων οι οποίοι κατάφεραν με θάρρος να ξεπεράσουν και να ανακάμψουν από δύο τραγικά γεγονότα.

Χαρακτηριστική μορφή της Νέας Υόρκης και αντισυμβατικός με έναν δικό του ιδιαίτερο τρόπο, ο Σπάικ Λι είναι ο πλέον κατάλληλος για να νιώσει την καρδιά της πόλης. Επιπλέον, η παλαιότερη συνεργασία του με το HBO για τα  “4 Little Girls”, “When the Levees Broke” αλλά και το πρόσφατο εξαιρετικό “American Utopia” του Ντέιβιντ Μπερν καταδεικνύουν μία εμπιστοσύνη και από τις δύο πλευρές .

Όπως σχολιάζουν και οι Λίσα Χέλλερ και Νάνσι Άμπραχαμ από το HBO: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για ακόμα μία επαναστατική συνεργασία με τον Σπαικ Λι. Από την καταγραφή των καταστροφών που άφησε πίσω του ο τυφώνας Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη μέχρι την πτώση των Δίδυμων Πύργων, εκτιμούμε ιδιαίτερα την ικανότητα του Λι να αποτίει φόρο τιμής σε αυτά τα ιστορικά γεγονότα ενώ την ίδια στιγμή αποτυπώνει την αντοχή και το σθένος της ανθρώπινης φύσης.»

Αναφορικά με την είδηση, ο 63χρονος σκηνοθέτης δήλωσε ότι «Το αίμα μου είναι πορτοκαλί και μπλε (τα χρώματα της Νέας Υόρκης). Χαίρομαι που είμαι εγώ αυτός που θα δείξει πώς άντεξε η Νέα Υόρκη ως επίκεντρο τρομοκρατικής επίθεσης αλλά και πανδημίας. Χρειάστηκαν πάνω από 200 συνεντεύξεις για να καταλάβουμε τι κάνει την Νέα Υόρκη την καλύτερη πόλη του κόσμου και φυσικά ποιοι είναι όλοι οι διαφορετικοί κάτοικοί της που την κάνουν τόσο ξεχωριστή. Ανά τους αιώνες, πολλοί ανακήρυξαν την Νέα Υόρκη ‘πεθαμένη’. Διαψεύστηκαν. Εάν στοιχηματίσεις εναντίον της θα χάσεις. Και αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Να είστε ασφαλείς. Ειρήνη και αγάπη.»

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε άγνωστη ημερομηνία μέχρι στιγμής σε HBO και HBO Max.

Μην ξεχνάμε ότι ο Σπάικ Λι θα γυρίσει και ένα μιούζικαλ με θέμα το Viagra.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos