Ο Oυίλιαμ Φρίντκιν επιστρέφει με την δική του «Ανταρσία του Κέιν»

Published: 30 Aug 2022, 12:27
Συντάκτης:

O Oυίλιαμ Φρίντκιν έχει φτάσει 87 ετών, αλλά συνεχίζει να παραμένει ανήσυχος και επιστρέφει στη σκηνοθεσία, 11 χρόνια μετά το εξαιρετικό «Killer Joe» και 5 από το «The Devil and Father Amorth» που ήταν περισσότερο μια άσκηση ύφους.

<a href="/en/nea/24-season-4-stathera-se-ypsilo-epipedo/69357">"24' season 4: Σταθερά σε υψηλό επίπεδο</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"24' season 4: Σταθερά σε υψηλό επίπεδο

Ο Αμερικανός δημιουργός φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια από τη στιγμή που έπιασε κάμερα για πρώτη φορά στα χέρια του και είναι υπεύθυνος για ορισμένες μεγάλες ταινίες, όπως «Εξορκιστής», «Ψωνιστήρι», «Ο άνθρωπος από τη Γαλλία», για να αναφέρουμε τρεις χαρακτηριστικές.

Φέτος βρήκε ξανά την έμπνευση, αυτή την φορά με μια ιστορία που έχει ξαναγίνει το 1954 από τον Έντουαρντ Ντμίτρικ με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στον κεντρικό ρόλο.

Η «Ανταρσία του Κέιν» προτάθηκε για 7 Όσκαρ, εξιστορεί την εξέγερση των αξιωματικών ενός πλοίου κατά του καπετάνιου και παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά δικαστικά δράματα του Χόλιγουντ.

«Είναι ένα από τα καλύτερα στρατιωτικά δικαστικά δράματα που έχουν γραφτεί ποτέ, ο διάλογος είναι καταπληκτικός απίστευτα ακριβής», σχολίασε ο Φρίντκιν που μένει να δούμε πως θα μεταφέρει την δράση στο σήμερα.

Πρωταγωνιστής θα είναι ο Κίφερ Σάδερλαντ, μια είδηση που εμάς μας χαροποίησε ιδιαίτερα, πάντως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Animal Kingdom, από την Spentzos Animal Kingdom, από την Spentzos