Ο Ουίλ Σμιθ αφεντικό της μαφίας στο Netflix

Published: 26 Sep 2019, 20:30
Συντάκτης:

Ο Will Smith πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην επερχόμενη ταινία του Netflix “The Council”, στην οποία θα ενσαρκώνει τον Nicky Barnes, τον αρχηγό ενός συνδικάτου εγκλήματος της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’70 και ’80.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Ο Smith πρόκειται να αναλάβει και τον ρόλο του παραγωγού, όπως και ο Peter Landesman των “Concussion” (ξανά με τον Smith, “Parkland” (που αφορά την ιστορία δολοφονίας του πρώην Αμερικανού προέδρου Kennedy) και “Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House” το οποίο πραγματεύεται το σκάνδαλο Watergate.

Η προηγούμενη συνεργασία του Smith με το Netflix (το άνισο Bright το 2017) ήταν επιτυχημένη τουλάχιστον όσον αφορά στα νούμερα τηλεθέασης (11 εκατομμύρια θεατές τις πρώτες τρείς ημέρες), παρ’ όλα αυτά, το “The Council” θα προσελκύσει το κοινό για άλλον έναν λόγο: θα είναι η πρώτη ταινία που θα αφιερώνεται εξ΄ολοκλήρου στον Nicky Barnes. Το 2007, ο Cuba Gooding Jr. τον είχε υποδυθεί στο “American Gangster, ενώ το 2005 ο Sean Combs είχε εμφανιστεί και αυτός ως Nicky Barnes στην ταινία “Carlito’s Way: Rise to Power”.

Τι πρόκειται να δούμε όμως και γιατί αξίζει το hype μας; Σίγουρα υπάρχουν πολλές ταινίες που καταπιάνονται με crime-lords, αλλά ο Nicky Barnes είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση, κάτι σαν εγκληματίας… ιδεαλιστής: Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, το “The Council” είναι η ανείπωτη ιστορία ενός εγκληματικού συνδικάτου αποτελούμενο από επτά Αφροαμερικανούς άνδρες τις δεκαετίες των ’70 και ’80 στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης Παρ’όλα αυτά, δεν επρόκειτο για ένα οποιδήποτε συνδικάτο, αφού οι άντρες ονειρεύονταν να δημιουργήσουν μια αυτάρκη Αφροαμερικανική πόλη-κράτος, η οποία θα αστυνομευόταν από Αφροαμερικάνους και θα χρηματοδοτούνταν από το εμπόριο ναρκωτικών. Η ίντριγκα εκτυλίσσεται ανάμεσα στον αρχηγό του συνδικάτου, Nicky Barnes, τον άνθρωπο που η εφημερίδα New York Times ονόμασε “Mr. Untouchable” και τα υπόλοιπα μέλη, όταν ένας ανερχόμενος και απίθανος προστατευόμενος αρχίζει να κερδίζει έδαφος. Ο Barnes καταδικάστηκε σε ισόβια το 1978 και τελικά έγινε πληροφοριοδότης για την κυβέρνηση των Η.Π.Α.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά εμείς σίγουρα αδημονούμε!

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos