Ο Μπεν Άφλεκ "ανακρίνει" τον Ντέιβιντ Φίντσερ

Published: 13 Feb 2021, 17:38
Συντάκτης:

Οι ταινίες του David Fincher είναι γνωστές για την προσπάθειά τους να εξωτερικεύσουν τις πλήρεις δυνατότητες ενός ηθοποιού κατά τη διάρκεια μιας συναισθηματικής σκηνής, αλλά αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι ο σκηνοθέτης αποτυπώνει τη σωστή στιγμή με την πρώτη λήψη.

<a href="/en/nea/nteivint-fintser-netflix-einai-mellon-toy-sinema/69037">Nτέιβιντ Φίντσερ: "Το Netflix είναι το μέλλον του σινεμά"</a>ΣΧΕΤΙΚΑNτέιβιντ Φίντσερ: "Το Netflix είναι το μέλλον του σινεμά"

Εμφανιζόμενος στη σειρά συνομιλιών "Director on Director" του Variety, ο Ben Affleck προτείνει μια θεωρία στον Fincher για τα δύο ανταγωνιστικά ένστικτά του ως σκηνοθέτης.

«Το ένα είναι μια πολύ συγκεκριμένη ιδέα για το πώς νομίζεις ότι θα λειτουργήσει καλύτερα και πώς θα ήθελες να είναι», είπε ο Affleck. "Και το άλλο είναι αυτή η βαθιά επιθυμία να ανακαλύψεις κάτι τυχαίο, διαφορετικό και νέο στη διαδικασία."

Αφού συνεργάστηκε με τον Fincher στο "Gone Girl", ο Affleck ήταν περίεργος για το γιατί ο Fincher επιμένει να γυρίσει τόσες πολλές φορές μια σκηνή, μια συνήθεια που είπε ότι αγαπά.

«Θα προτιμούσα να κάνω περισσότερα από το να κάθομαι στο τρέιλερ μου», είπε ο Affleck. "Ήταν υπέροχα. Σε ανακουφίζει επίσης ως ηθοποιός ότι υπάρχει γραμμή τερματισμού, υπάρχει τέλος. Θα το φτάσουμε και θα ολοκληρωθεί ».

Ο Fincher εξήγησε πώς ήταν αρχικά διστακτικός να ζητήσει από τους ηθοποιούς του να κάνει επιπλέον λήψεις για ορισμένες σκηνές, αλλά είπε ότι αξίζει ο κόπος.

«Μου πήρε λίγο χρόνο να νιώσω άνετα με την ιδέα να πω « Ένα ακόμα, και θέλω να το σκεφτείτε», είπε ο Fincher. «Παρακαλώ μην το κάνετε με λάθος τρόπο. Θα δοκιμάσουμε ένα ακόμη. Είναι σαν η Κάρι να λέει," Τι κάνω λάθος; "Δεν κάνετε τίποτα λάθος. Θα κάνουμε τρεις εβδομάδες ή στην πρόβα θα κάνουμε μια ανάγνωση. Και θα τα κάνουμε όλα αυτά πριν από το μεσημεριανό γεύμα. Θα περάσουμε από όλα αυτά ώστε να φτάσετε σε ένα μέρος όπου θα λέτε «Ναι, το έχω δοκιμάσει. Το δοκίμασα. Όχι, είναι πραγματικά εδώ». Και όλοι μπορούν να αισθάνονται καλά για τη δουλειά. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Αυτό είναι το κομμάτι άνθρακα που θα προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε σε διαμάντι».

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos