O Mάρτιν Σκορσέζε περνά μπροστά από την κάμερα!

Published: 24 Feb 2024, 18:13
Συντάκτης:

Ο θρυλικός σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε βρέθηκε στο Βερολίνο για να παραλάβει την τιμητική Χρυσή Άρκτο και να παραχωρήσει μια ομιλία για το σινεμά και την πορεία του. Και φυσικά ήταν χαρά μας να τον ακούμε να μιλάει ως μια κινητή εγκυκλοπαίδεια του σινεμά. Και ενώ προετοιμάζεται για την νέα του ταινία για τον Ιησού, που όπως μας είπε, δεν ξέρει σίγουρα ακόμα προς τα πού θα πάει, φαίνεται πως υπάρχουν και άλλα σχέδια. Θα εμφανιστεί μπροστά από την οθόνη αλλά όχι ως Μάρτιν Σκορσέζε αλλά υποδυόμενος έναν ρόλο. Συγκεκριμένα, ο Julian Schnabel, μετά την ταινία για τον Βαν Γκογκ, ετοιμάζεται για μια ταινία μυστηρίου, το In the Hand of Dante, με τον σκηνοθέτη να υποδύεται εκείνον που επηρέασε τον Δάντη. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστεί μπροστά από την οθόνη. Έχει κάνει cameo εμφανίσεις σε δικές του ταινίες και έχει υποδυθεί τον Βαν Γκογκ σε ταινία του Akira Kurosawa, το Dreams (1990). Έχει δώσει μέχρι και την φωνή του στο Shark Tale...

<a href="/en/nea/o-skorseze-tha-kanei-tainia-gia-ton-sinatra-me-ton-nti-kaprio-protagonisti/69766">Ο Σκορσέζε θα κάνει ταινία για τον Σινάτρα με τον Ντι Κάπριο πρωταγωνιστή</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Σκορσέζε θα κάνει ταινία για τον Σινάτρα με τον Ντι Κάπριο πρωταγωνιστή

Ο Schnabel έχει ήδη γυρίσει υλικό και βρίσκεται στην Νέα Υόρκη όπου το μοντάρει με όσους έχουν δει αυτό το υλικό να έχουν εντυπωσιαστεί από τον Σκορσέζε. «Είναι εξαιρετικός στην ταινία. Δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης για τον Σκορσέζε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Variety. Στην ταινία μεταξύ άλλων θα πρωταγωνιστούν οι Oscar Isaac, Gal Gadot, Jason Momoa, Gerard Butler και Al Pacino. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Nick Tosches και αφορά ένα χειρόγραφο αντίτυπο της Θείας Κωμωδίας του Δάντη που βρέθηκε στην Βιβλιοθήκη του Βατικανού. Το ποίημα περνάει από έναν ιερέα σε ένα αφεντικό της μαφίας στην Νέα Υόρκη. Εκεί μια  μυθοπλαστική εκδοχή του συγγραφέα Nick Tosches καλείται να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά του ξεκινώντας έτσι το δικό του ταξίδι. Η ιστορία βρίσκεται ανάμεσα στον 14ο και 21ο αιώνα με χαρακτήρες να έχουν παράλληλες ζωές και στις δύο εποχές.

«Δεν ξέρω αν είναι λόγιος αλλά είναι κάποιος που ξέρει πράγματα», λέει ο σκηνοθέτης για τον ρόλο του Σκορσέζε. «Είναι λίγο πριν τελειώσει το ποίημα. Αυτός ο τύπος άσκησε επιρροή στον Δάντη και είναι ίσως ο μόνος η κριτική του οποίου τον ενδιέφερε».

Στην ταινία θα παίζει και ο μουσικός και ηθοποιός Benjamin Clementine (Dune) με έναν ρόλο που θα βρίσκεται και στο παρελθόν και στο παρόν, ενώ έχει συμμετάσχει και στην μουσική της ταινίας. Στους ηθοποιούς που θα δούμε θα είναι επίσης ο John Malkovich και ο Franco Nero. Η ταινία γυρίστηκε στην Ιταλία, όπως στην Βενετία, στην Σικελία, στην Βερόνα και στην Ρώμη, ενώ πολύ πιθανόν να το δούμε στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Ο Σκορσέζε εκτός από ηθοποιός, στην ταινία βρίσκεται και ως εκτελεστικός παραγωγός. Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο Schnabel με την Louise Kugelberg, την σύζυγό του, που μαζί είχαν γράψει και το At Eternity’s Gate (2018). Η Kagelberg είναι επίσης και μοντέρ της ταινίας μαζί με τον σταθερό συνεργάτη του Matteo Garrone, Marco Spoletini. Ο Schnabel μας έχει συνηθίσει σε ωραίες δουλειές, αν και δεν κάνει συχνά ταινίες, επομένως ανυπομονούμε για κάθε νέο πρότζεκτ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos