Ο Κρίστοφερ Νόλαν θέλει να κάνει ταινία τρόμου

Published: 1 Mar 2024, 15:43
Συντάκτης:

Ο Κρίστοφερ Νόλαν ολοένα και περισσότερο εδραιώνει την νίκη του στα επερχόμενα Όσκαρ, έπειτα από τα συνεχόμενα βραβεία που μαζεύει για το Oppenheimer. Μετά από αυτό όμωε, τι ακολουθεί;

<a href="/en/nea/bafta-2024-sarose-oppenheimer/69446">Bafta 2024: Σάρωσε το Oppenheimer</a>ΣΧΕΤΙΚΑBafta 2024: Σάρωσε το Oppenheimer

Φαίνεται πως το ενδιαφέρον του θα στραφεί στο σινεμά είδους και συγκεκριμένα στον τρόμο, σύμφωνα με δήλωσή του το British Film Institute την περασμένη Πέμπτη. «Πιστεύω ότι οι ταινίες τρόμου είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Κάποια στιγμή θα ήθελα να κάνω ταινία τρόμου. Αλλά νομίζω ότι μια πραγματικά καλή ταινία τρόμου απαιτεί μια εξαιρετική ιδέα -και αυτές είναι λίγες. Οπότε δεν βρήκα την ιστορία που προσφέρεται για αυτό. Αλλά νομίζω ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον είδος από κινηματογραφική άποψη. Είναι επίσης ένα από τα λίγα είδη όπου -τα στούντιο κάνουν πολλές από αυτές τις ταινίες- έχουν πολύ σκοτάδι, πολλή αφαίρεση. Έχουν πολλά προσόντα που το Χόλιγουντ είναι γενικά πολύ ανθεκτικό στο να τα βάλει σε ταινίες αλλά αυτό είναι ένα είδος που επιτρέπεται».

Ο Νόλαν ανέφερε επίσης ότι στοιχεία τρόμου υπάρχουν και στον Οπενχάιμερ, μετά την πρώτη απόπειρα του Μανχάταν πρότζεκτ. «Σίγουρα ο Οπενχάιμερ έχει στοιχεία τρόμου -τα οποία σίγουρα πιστεύω είναι κατάλληλα για το θέμα. Η μέση της ταινίας βασίζεται στο είδος ταινιών ληστείας (heist movies) και η τρίτη πράξη στο δικαστικό δράμα. Και ο λόγος που στάθηκα σε αυτά τα δύο είδη για αυτές τις ενότητες είναι επειδή είναι mainstream είδη στα οποία ο διάλογος και η συζήτηση των ανθρώπων είναι εγγενώς τεταμένοι και ενδιαφέροντες για το κοινό. Αυτό είναι το διασκεδαστικό με τις ταινίες είδους-μπορείς να παίξεις με πολλές διαφορετικές περιοχές, ενώ σε άλλους τύπους ταινίες πραγματικά δεν θα σου επιτρεπόταν».

Με ανυπομονησία περιμένουμε να μάθουμε το νέο βήμα του σπουδαίου σκηνοθέτη με τους πάμπολλους πορωμένους φαν ανά τον κόσμο. Μέχρι τότε περιμένουμε να δούμε με πόσα βραβεία θα φύγει από τα Όσκαρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos