Ο Κοροναϊός βάζει δύσκολα και στις αίθουσες της Θεσσαλονίκης

Published: 26 Feb 2020, 23:04
Συντάκτης:

O κοροναϊός ήρθε και στην χώρα μας και ήδη οι πρώτες ενδείξεις πανικού έχουν αρχίσει, καθώς εκατοντάδες κόσμου αδειάζουν τα ράφια με τις ξηρές τροφές από τα σούπερ μάρκετ (ένα απλό παράδειγμα) και φυσικά τα μέτρα πρόληψης δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν και τον κινηματογράφο.

Η κυβέρνηση προχώρησε χθες σε επείγουσα πράξη νομοθετικού περιεχομένου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά πολλαπλά κρούσματα και οι συνέπειές τους. 

Λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας, στα μέτρα που δυνητικά μπορεί να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση, περιλαμβάνονται κινήσεις για τον περιορισμό των κοινωνικών συναθροίσεων. Έτσι, σύμφωνα με το αρθρο 2ζ, προβλέπεται προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιωτικών επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά χώρων συνάθροισης κοινού.

Σύμφωνα με το ethnos.gr , o δήμος Θεσσαλονίκης όπου εμφανίστηκε κρούσμα προχωράει προληπτικά σε αναβολή όλων των εκδηλώσεων από την Πέμπτη, ώστε να αποφευχθούν μεγάλες συναθροίσεις κοινού. Η απόφαση ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26/2 σε δημοσιογράφους από τον δήμαρχο της πόλης.

Το σχόλιο που έχουμε από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που διεξάγεται 5-15 Μαρτίου, αναφέρει πως όλα, προς το παρόν, θα γίνουν όπως έχουν προγραμματιστεί. 

Γνωρίζετε ότι: 

H μεταδοτικότητα μιας λοιμώδους νόσου εκφράζεται με τον μαθηματικό δείκτη Ro.
Ο Δείκτης αυτός αν είναι < 1 δεν υπάρχει κίνδυνος επιδημίας.
Αν είναι ίσος με 1, αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο 1 άτομο μολύνει 1 ακόμη ευπαθές άτομο και η νόσος ενδημεί αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος επιδημίας.
Αν Ro >1 τότε ο κίνδυνος επιδημίας υπάρχει και όσο μεγαλύτερος είναι ο δείκτης τόσο και ο κίνδυνος αυξάνεται. Για την γρίπη του 2009 ο Ro ήταν 1.7 ενώ για τον Κορωνοιό είναι 2.2 . Για την ιλαρά είναι 18

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos