Ο Blade επιστρέφει με τον Mahershala Ali

Published: 22 Jul 2019, 20:36
Συντάκτης:

Στο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο έγιναν πολλές αποκαλύψεις και μια από αυτές ήταν το reboot του “Blade” με τον Mahershala Ali να αναλαμβάνει αυτόν τον εμβληματικό ρόλο, που προηγουμένως κατείχε ο Wesley Snipes. Για τους πιο νέους φαν, να σημειώσουμε πως το Blade είναι ένα από τα πολλά κόμικ της Marvel, ενώ ο Eric Brooks a.k.a. Blade εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1973. Η πρώτη ταινία “Blade” προβλήθηκε το 1998, με τον David S. Goyer (“The Dark Knight trilogy”, “Man of Steel”, “Dark City” κ.α.) να συγγράφει το σενάριο. Ο Goyer συνέχισε ως σεναριογράφος και για το “Blade II” πλάι στον Guillermo del Toro που σκηνοθέτησε και ως σεναριογράφος/σκηνοθέτης για το “Blade: Trinity”, που ήταν η λιγότερο αγαπημένη ταινία του franchise.

<a href="/en/nea/oi-neoi-fantastic-four-epistrefoyn/69428">Οι νέοι Fantastic Four επιστρέφουν</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟι νέοι Fantastic Four επιστρέφουν

Μεγαλύτερη αίσθηση όμως από τον Wesley Snipes προκαλεί ο Mahershala Ali, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον Blade στη νέα ταινία της Marvel. Όταν ο πρόεδρος της Marvel, Kevin Feige, ανακοίνωσε στο κοινό την επιλογή του Ali για αυτόν τον ρόλο, επικράτησε πανζουρλισμός. Δικαίως, καθώς ο Ali είναι πλέον «καυτός»: στα “Moonlight” του Barry Jenkins,και “The Green Book” του Peter Farrelly βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ Ανδρικού, με τις ταινίες να κερδίζουν και αυτές Όσκαρ. Ταυτόχρονα, δάνεισε και τη φωνή του για το animation “Spider-Man: Into the Spider-Verse”, μια ταινία που βραβεύθηκε και αυτή με Όσκαρ. Έχει επίσης εμφανιστεί και σε πολύ γνωστές σειρές, όπως τα “House of Cards” και “True Detective”, ενώ δεν είναι και άγνωστος στον κόσμο της Marvel, αφού εμφανίστηκε και ως Cornell “Cottonmouth” Stokes στη σειρά “Marvel’s Luke Cage” του Netflix.

Το “Blade” θα εγκαινιάσει την 5η φάση του Marvel Cinematic Universe, με την τέταρτη να διαρκεί μόνο δυο χρόνια. Συμπερασματικά, το “Blade” θα έρθει στην μεγάλη οθόνη μετά το 2021, οπότε η αναμονή είναι μεγάλη. Τί ακριβώς θα δούμε όμως; Στο κόμικ, όπως και στις ταινίες, ο Eric Brooks είναι Dhampyre, δηλαδή μισός βρυκόλακας και μισός άνθρωπος. Η μητέρα του δέχθηκε επίθεση από έναν βρυκόλακα, όσο κυοφορούσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της, αλλά να σωθεί ο Eric. Χρόνια αργότερα, ο Eric είναι ο Blade, ο προστάτης των θνητών. Από τί τους προστατεύει; Μα φυσικά από βρυκόλακες! Η τριλογία του “Blade” απέδειξε από πολύ νωρίς πως υπάρχει κοινό ικανό να αγαπήσει έναν vampire slayer που προέρχεται από ένα κόμικ, αλλά το έδαφος τότε δεν ήταν τόσο πρόσφορο όσο είναι σήμερα. Και ενώ πολλοί θυμούνται τα “Spiderman” του Sam Raimi από το ίδιο σύμπαν, οι ταινίες “Blade” χάθηκαν κάπου στον χωροχρόνο. Ευτυχώς, το στούντιο Marvel ανέκτησε τα δικαιώματα της ταινίας, και ο αγαπημένος μας day-walker θα επιστρέψει δυναμικά με ανανεωμένο πρόσωπο. Ήδη μιλάμε για μια τεράστια επιτυχία του box office, όχι μόνο γιατί το παλιό κοινό λατρεύει τον Blade, ή γιατί το νέο κοινό διψά για περισσότερες ταινίες από το σύμπαν της Marvel, αλλά γιατί όλοι δεν αντιστεκόμαστε στο μεγάλο ταλέντο του Ali. Εξ’άλλου, ποιός δεν θέλει να δεί τον Ali με πέτσινα; Σίγουρα, οι βρυκόλακες στο “Blade” δεν λαμπυρίζουν και δεν είναι PG-13 όπως στο Twilight π.χ. και ελπίζουμε πως η Marvel θα παραδώσει μια ταινία αυστηρά για ενηλίκους!

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos