ΣΕΙΡΕΣ

"Mrs. Fletcher" season 1: Η 40άρα της διπλανής πόρτας

Published: 13 Dec 2019, 19:44
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Eve Fletcher (Κάθριν Χαν) μεγαλώνει μόνη της τον γιο της Brendan (Τζάκσον Γουάιτ), ενώ παράλληλα εκτελεί χρέη διευθύντριας σε ένα κέντρο ευγηρίας. Όταν ο Brendan φεύγει για το κολέγιο, η Eve έρχεται αντιμέτωπη με το σύνδρομο της «άδειας φωλιάς» και προσπαθεί να καλύψει το κενό εξερευνώντας τη σεξουαλικότητά της.

<a href="/en/nea/true-detective-s04-den-les-ohi-se-ayti-ti-seirara/69389">"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα

Άποψη: Ο συγγραφέας Τομ Περότα είχε δει ήδη δύο μυθιστορήματά του να μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη («Election»/1999, «Little Children»/2007) και άλλο ένα, το «The Leftovers» (2014-217), να ζωντανεύει στη μικρή οθόνη. Έχει ασχοληθεί επίσης με τη σεναριακή προσαρμογή του υλικού του, ενώ έχει εκτελέσει και χρέη executive παραγωγού.

Συνεπώς, το γεγονός ότι ανέλαβε χρέη δημιουργού στο «Mrs. Fletcher», την μίνι-σειρά 7 επεισοδίων του HBO, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο, δικό του βιβλίου του 2017, είναι μια απολύτως λογική εξέλιξη της μέχρι τώρα πορείας του. Παρόλα αυτά, το τελικό αποτέλεσμα, παρά τις καλές προθέσεις και ορισμένες αξιομνημόνευτες στιγμές, μάλλον έχει ως σκοπό να σε στείλει να αγοράσεις το βιβλίο, καθότι δεν καταφέρνει να εμβαθύνει σε αυτά που θέλει να πει, αφήνοντας απλά μια αίσθηση και όχι ένα διακριτό στίγμα.

Το σύνδρομο της «άδειας φωλιάς» είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει κι άλλους δημιουργούς, με πιο πρόσφατο παράδειγμα ίσως τον χαρακτήρα της μητέρας στο «Lady Bird» της Γκρέτα Γκέργουιγκ, ενώ η σεξουαλικότητα των γυναικών που έχουν πατήσει τα δεύτερα -άντα δεν αποτελεί πλέον τόσο μεγάλο ταμπού, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά. Μάλιστα, η Κάθριν Χαν, πρωταγωνίστρια του «Mrs. Fletcher», είχε δώσει τα ρέστα της πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα στο «I Love Dick», την σειρά του Amazon Prime που έτρεξε για μία σεζόν και – παρότι δεν ήταν σε καμία περίπτωση αριστουργηματική – κόπηκε πρόωρα.

To «Mrs. Fletcher» είναι λοιπόν κάτι σαν την ανάποδη βερσιόν του «I Love Dick». Είναι μια χαμηλών τόνων σειρά που πλασαρίστηκε ως μια προβοκατόρικη ματιά πάνω στις σεξουαλικές επιθυμίες μιας ώριμης γυναίκας, αλλά είναι μάλλον μια ατελής σπουδή στη μοναξιά, καθώς αυτό που τελικά φαίνεται να ενώνει όλους τους χαρακτήρες είναι ο φόβος του να μείνουν μόνοι και οι προσπάθειες να έρθουν κοντά με τους γύρω τους, είτε σε φιλικό επίπεδο είτε μέσω του σεξ και των ερωτικών σχέσεων εν γένει.

Η απόφαση του Περότα να αντιπαραβάλει τις εμπειρίες της Eve με την καθημερινότητα του γιου της, ενός τύπου που όσο cool ήταν στο σχολείο τόσο μη δημοφιλής αποδεικνύεται στην woke πραγματικότητα της σχολής, δεν ήταν τόσο σοφή, καθώς καταλήγει να αποσυντονίζει συστήνοντας μια σειρά από θέματα, από την επίδραση του πορνό στους νεαρούς άντρες και την επικράτηση του political correctness, θέματα τα οποία απλά φέρνει επιδερμικά στο προσκήνιο, για να εγκαταλείψει λίγο αργότερα.

Ευτυχώς, έχει στη διάθεσή του μια ηθοποιό που απολαμβάνεις να παρακολουθείς! Το χάρισμα της Κάθριν Χαν («Private Life», «Bad Moms») να προσδίδει μια μαγνητική φυσικότητα στους χαρακτήρες της είναι κι εδώ on full display και είναι ο μόνος λόγος για να παρακολουθήσει κανείς και τα 7 επεισόδια της σειράς. Όμως, δεν μπορείς παρά να αναρωτηθείς τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν είχε στα χέρια της ένα πιο ζουμερό σενάριο. Γιατί στο τέλος, τόσο η ίδια η Mrs. Fletcher όσο και ο θεατής μένει με μια απροσδιόριστη αίσθηση ανικανοποίητου.

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos