ΣΕΙΡΕΣ

"Mr. Robot" season 4: Το παζλ συμπληρωθηκε

Published: 30 Dec 2019, 18:53

Μετά από τέσσερα χρόνια το Mr Robot έριξε φέτος την αυλαία του και το τέλος είναι η καλύτερη αποζημίωση για τους φαν της σειράς.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Οι δυο προηγούμενες σεζόν είχαν έμμεσα αρνηθεί να λάβουν υπόψη τι γινόταν έξω από τον κόσμο του Elliot, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της θεαματικότητας της σειράς και την απογοήτευση ορισμένων θεατών.

Η τέταρτη –και τελευταία- σεζόν όμως μάς γυρνάει πίσω στο 2015, εκεί που ξεκίνησαν όλα. Οι χαρακτήρες είναι πάλι ζωντανοί, ο ρόλος τους σημαντικός, και το Mr Robot γίνεται πάλι η σειρά που δεν γίνεται να παραλειφθεί. Ο Elliot προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη που έκανε, τα οποία είχαν μόνο ως αποτέλεσμα να κάνει τον Whiterose ισχυρότερο. Στο πλευρό του είναι όπως πάντα το alter ego του, ο Mr Robot και η Darlene. Μαζί τους βλέπουμε να πραγματοποιούν τα σχέδια τους για την καταστροφή του σχεδίου του Whiterose.

Αν προσπαθούσε κάποιος να περιγράψει με μία λέξη όλη τη σεζόν, αυτή θα ήταν «συνειδητοποίηση». Οι χαρακτήρες είναι στο πιο ολοκληρωμένο τους στάδιο, έρχονται αντιμέτωποι με τους προσωπικούς τους δαίμονες και μέσα από αυτό γνωρίζουν καλύτερα τους εαυτούς τους και εμείς εκείνους. Ο ένας γίνεται κατά κάποιο τρόπο ο καθρέφτης του άλλου, μαθαίνουν από τα λάθη τους και αλληλοσυμπληρώνονται.

Ο Elliot αν και ακόμη πρωταγωνιστής δεν είναι το επίκεντρο της σειράς δίνοντας την σκυτάλη και στους άλλους χαρακτήρες. Κάθε επεισόδιο επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό κομμάτι της ιστορίας δημιουργώντας έτσι μια φυσική ροή μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο. Ωστόσο η φετινή σεζόν περιλαμβάνει ένα από τα καλύτερα επεισόδια ολόκληρης της σειράς.

 Χωρισμένο σε πέντε μέρη, το εν λόγω επεισόδιο ολοκληρώνει την εικόνα του Elliot και συμπληρώνει τα κομμάτια του πάζλ που έλειπαν. Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα λόγω της θεατρικής του χροιάς και της έντονης ειρωνείας του. Σ’ αυτό το επεισόδιο δεν έχει σημασία να καταλάβει ή να μαντέψει ο θεατής τί θα γίνει, πριν γίνει. Αντιθέτως, είναι σημαντικό να κατανοήσουν όλοι τι συμβαίνει πριν τον Elliot. Είναι ο τελευταίος που παραδέχεται τι έχει συμβεί γιατί είναι και ο τελευταίος που μπορεί να επεξεργαστεί τι ήταν αυτό που τον κατέστησε αυτό που είναι σήμερα.

Εξίσου καθηλωτικά και τα υπόλοιπα επεισόδια οδηγούν σε ένα ανατρεπτικό και μη αναμενόμενο τέλος, καθιστώντας την τέταρτη σεζόν αντάξια ή και καλύτερη της πρώτης. Μετά από αρκετό καιρό, ίσως μπορούμε να πούμε ότι θα θέλαμε λίγο ακόμη Mr Robot.

H σεζόν (και οι προηγούμενες) είναι διαθέσιμη στην Cosmote TV Plus.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

7,5 / 10

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 30 Dec 2019, 18:53
Ενημέρωση: 30 Nov 2020, 14:13
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos