ΣΕΙΡΕΣ

"Moon Knight": Επιτέλους. Χαμογέλασε το χειλάκι μας

Published: 21 Apr 2022, 15:55
Συντάκτης:

Σύνοψη: O Steven είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος που δένεται στο κρεβάτι του,μισεί τη δουλειά του ,αργεί στα ραντεβού του και στον ελεύθερο του χρονο τηλεμεταφέρεται και μεταμορφώνεται σε αιγύπτια θεότητα.

<a href="/en/home-cinema-streaming/atlas/70021">Atlas</a>ΣΧΕΤΙΚΑAtlas

Γνώμη: Η Disney έχει βαλθεί να ξεζουμίσει κάθε πιθανό και απίθανο ήρωα και δεν την ενδιαφέρει η γνώμη κανενός. Αφου έχει εξαγριώσει το φανατικό κοινό των Star Wars κάνει επίμονες προσπάθειες να πετύχει το ίδιο στόχο με τη Marvel αφου έχει χαθεί ο λογαριασμός με το πόσες σειρές και ταινίες γεννιούνται κάθε χρόνο. Πρωτοτυπία μηδέν, αυτόματος πιλότος, ενα φαγητό που του λείπει το αλάτι.

Επιτέλους έρχεται το Μoon Knight να χαμογελάσει το χειλάκι μας.

Ο Oscar Isaac στο ρόλο του Steven τραπέζωσε τον Ethan Hawke και μαζι με τα εδέσματα κέρασε και το ρόλο του αντίπαλου δέους και αμφιλεγόμενου 'νοστράδαμου' Arhur Harrow με τελικό λογαριασμό να κάνουν παπάδες οι δυό τους.

Καταπληκτικοί εκατέρωθεν ο Isaac (που είναι ηθοποιάρα) κυριολεκτικά γίνεται ένα με το ρόλο, ένας τρομαγμένος πωλητής μουσείου χαμηλών τόνων που το χάνει καθώς μετατρέπεται σε διπλή προσωπικότητα με σκοτεινές δυνάμεις, ενώ ο Hawke μυστηριώδης, συνάμα απειλητικός, μπαίνει στο πάνθεον των εξαιρετικών ηθοποιών που ενσαρκώνουν κακούς της Marvel.

Tόσο δύσκολο ήταν;

Φρέσκο, μυστηριώδες, με καταβολές τρόμου, το πρώτο επεισόδιο της σειράς είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ, ένα απίθανο rollercoaster που κάνει τον πρωταγωνιστή να ονειροβατεί, να τηλεμεταφέρεται, να μιλάει με την alter ego θεότητα του, να βγαίνει αποτυχημένα ραντεβού και ταυτόχρονα να τον κυνηγάνε οι πάντες.

Όταν είχε τελειώσει το πρώτο επεισόδιο του Lost, είχαν αναφωνήσει οι πάντες "τί είδαμε τώρα;". Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με το Moon Knight και αν δεν υπήρχαν τα δεκάδες origin story υπερηρώων ο αντίκτυπος θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος.

Το 2ο επεισόδιο ακολουθεί την ίδια πεπατημένη και μόνο στο 3ο επεισόδιο αρχίζουν να απαντώνται τα πολλαπλά ανίγματα της σειράς.

Αν υπάρξει κάποια μουρμούρα για τα μέτρια εφέ δεκτή, αλλα προσπεράσιμη μιας και απο σπουδαία εφέ και κενές ιστορίες χορτάσαμε: ήρθε η ώρα να βυθιστούμε στο τρελό σενάριο και την απίστευτη όρεξη των πρωταγωνιστών.

Το θεωρούμε αδύνατο να ξεφουσκώσει μέσα σε μόλις 6 επεισόδια που ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος, αλλά ποτέ δε ξέρεις. Το πρόσφατο Hawkeye πάλεψε να αποτινάξει την αδιαφορία του πρώτου μισού με εκπλήξεις και γρήγορους ρυθμούς, στο φινάλε όμως κάπου ...βαρεθήκαμε.

Mε το γκάζι πατημένο και χωρίς να τα παίρνουμε όλα στο πιάτο, αισιοδοξούμε οτι το Moon Knight θα ξεχωρίσει απο το σωρό.

Άλλωστε μιλάμε για τη καλύτερη σειρά Marvel και μια απο τις εκπλήξεις της χρονιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Atlas

Atlas

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Σε ένα πλανήτη μακρυνό η Άτλας είναι η μοναδική επιζών και μαζί με...
10 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos