Μάρτιν Σκορσέζε σκηνοθετεί Τζόνα Χιλ στη βιογραφία των Grateful Dead

Published: 19 Nov 2021, 13:35

Η σχέση του Μάρτιν Σκορσέζε με την μουσική είναι μαγική. Από το πλήθος τραγουδιών στις ταινίες του μέχρι τα ντοκιμαντέρ που έχει σκηνοθετήσει ή έκανε παραγωγή, είναι φανερό πως τα 60s και τα 70s είναι μόνιμα στο μυαλό του.
Αυτή τη φορά θα σκηνοθετήσει την βιογραφία των Grateful Dead, της επιδραστικής αμερικανικής rock μπάντας και κυρίως, τη ζωή του ιδρυτή και ηγέτη της, Τζέρι Γκαρσία.
Το άτιτλο ακόμα project για λογαριασμό της Apple, θα έχει πρωταγωνιστή (ως Γκαρσία) τον Τζόνα Χιλ, επτά χρόνια μετά το "The Wolf of Wall Street" το οποίο είχε αποφέρει μια άξια υποψηφιότητα για Οσκαρ δεύτερου ρόλου στον ηθοποιό.
Παραμένει άγνωστο που θα επικεντρωθει η ταινία, γραμμένη από το δίδυμο του "American Crime Story: The People v. O.J. Simpson", Scott Alexander και Larry Karaszewski.
Οι Grateful Dead ξεκίνησαν στα μέσα των 60s από το Σαν Φρανσίσκο, εν μέσω της έκρηξης των ψυχεδελικών ναρκωτικών, έγιναν σημαία της χίπικης αντι-κουλτούρας ενώ μουσικά δεν μπήκαν σε καλούπια (η παρακάτω φωτογραφία είναι από συνέντευξη Τύπου μετά την περιβόητη σύλληψή τους για κατοχή μαριχουάνας το '67). Εξερεύνησαν blues, ψυχεδέλεια, rock, country, bluegrass, folk, jazz, στη σκηνή αυτοσχεδίαζαν μόνιμα ενώ έφεραν επανάσταση στις συναυλίες με την ουσιαστικά κατάργηση πνευματικών δικαιωμάτων, επιτρέποντας στους οπαδούς τους να τις μαγνητοσκοπούν ή ηχογραφούν να τις διανέμουν μεταξύ τους ελεύθερα.

<a href="/en/nea/o-skorseze-tha-kanei-tainia-gia-ton-sinatra-me-ton-nti-kaprio-protagonisti/69766">Ο Σκορσέζε θα κάνει ταινία για τον Σινάτρα με τον Ντι Κάπριο πρωταγωνιστή</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Σκορσέζε θα κάνει ταινία για τον Σινάτρα με τον Ντι Κάπριο πρωταγωνιστή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos