"Μάκβεθ" με Ντένζελ Ουάσινγκτον και Φράνσες ΜακΝτόρμαντ!

Published: 29 Mar 2019, 03:25
Συντάκτης:

Αυτό ήταν κάτι που σίγουρα ελάχιστοι το περίμεναν. Για πρώτη φορά στην κοινή τους πορεία, ο Τζόελ Κοέν θα σκηνοθετήσει και θα γράψει μόνος του ένα φιλμ (το Macbeth στην προκειμένη περίπτωση με Ντένζελ Ουάσινγκτον και Φράνσες ΜακΝτόρμαντ!), χωρίς τον αδερφό του, Ίθαν.

<a href="/en/nea/o-spaik-li-tha-kanei-remake-high-and-low-toy-akira-koyrosava/69403">Ο Σπάικ Λι θα κάνει remake το «High and Low» του Ακίρα Κουροσάβα</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Σπάικ Λι θα κάνει remake το «High and Low» του Ακίρα Κουροσάβα

Και αν όσον αφορά στο σκηνοθετικό κομμάτι, μπορεί επίσημα τουλάχιστον στα credits των ταινιών τους μέχρι και το Intolerable Cruelty/2003 να αναγραφόταν σαν μοναδικός σκηνοθέτης ο Τζόελ, στο συγγραφικό ωστόσο κομμάτι είναι η πρώτη φορά που θα γράψει κάτι μόνος του, καθώς ακόμα και στα σενάρια που υπέγραφαν για ταινίες άλλων σκηνοθετών (Βridge Of Spies, Unbroken, Gambit), το έκαναν πάντα μαζί.

Προφανώς και αδημονούμε για την εκδοχή που μας επιφυλάσει στο λογοτέχνημα του Σάιξπηρ, με τον Σκώτο στρατηγό Μάκβεθ (προφανώς ο Ντένζελ Ουάσινγκτον) που με την βοήθεια της γυναίκας του (μαντέψτε) καταφέρνει να φτάσει μέχρι τον θρόνο και να στεφθεί Βασιλιάς (και να αποτρελαθεί) με αλεπάλληλες μηχανορραφίες, προδοσίες και φόνους.

Την ταινία θα τρέξει το στούντιο της A24, ας ελπίσουμε να την δούμε στην μεγάλη οθόνη και να μην περιλαμβάνεται στην συμφωνία με την Apple.

Update: Όπως έγινε γνωστό, το "Τhe tragedy of Macbeth" ολοκλήρωσε γυρίσματα και η ταινία γυρίστηκε σε άσπρο / μαύρο, κάτι που αδερφοί Κοέν είχαν επαναλάβει 20 χρόνια πριν για το "The man who wasn't there"...

Update: Η Apple TV ανέλαβε χρέη παραγωγού και διανομέα στο φιλμ μαζί με την Α24 και προφανώς και τα δικαιώματα της online προβολής της ταινίας μετά την διανομή της στις αίθουσες.

«Ο τίτλος της ταινίας θα είναι "Η Τραγωδία του Μακμπέθ", κάτι που νομίζω πως αποτελεί ενδιαφέρουσα διαφοροποίηση. Στη διασκευή του Τζόελ θα ερευνήσουμε την ηλικία των χαρακτήρων, στη δική μας διασκευή, οι Μακμπέθ είναι μεγαλύτεροι. Ο Ντένζελ κι εγώ είμαστε μεγαλύτεροι από τους ηθοποιούς που συνήθως ερμηνεύουν τους ρόλους των Μακμπέθ. Είμαστε μετά την εμμηνόπαυση, μετά την ηλικία που μπορείς να κάνεις παιδι. Αυτό αποτελεί και τον μεγαλύτερο παράγοντα πίεσης και φιλοδοξίας για το στέμμα. Είναι η τελευταία τους ευκαιρία για δόξα», σχολιάζει η Φράνσες ΜακΝτόρμαντ, η οποία προσπαθούσε να πείσει χρόνια τον σύζυγό της, Τζόελ Κοέν, να κάνουν το συγκεκριμένο πρότζεκτ, πραγματικότητα. 

Update: Πρώτη φωτό δόθηκε στην δημοσιότητα, με το φιλμ να πραγματοποιεί την επίσημη πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, θα αποτελέσει επίσης την ταινία λήξης στο Φεστιβάλ Λονδίνου (17 Οκτωβρίου), ενώ αναμένεται να στριμάρει στο Apple TV (και πιθανώς να προβληθεί και σε κάποιες αίθουσες τα Χριστούγεννα), στις 14 Ιανουαρίου.

Update: Ανέβηκαν και τα επίσημο τρέιλερ, ισως δεν είναι αυτά που περιμένατε. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos