Live Cinema στην Ελευσίνα! Θες να πρωταγωνιστήσεις?

Published: 11 Apr 2023, 15:12
Συντάκτης:

Στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 84 Πανηγύρι, δύο ταινίες θα γυριστούν ζωντανά στην Ελευσίνα.

<a href="/en/nea/sofia-exarhoy-kai-syllas-tzoymerkas-sto-festival-toy-lokarno/68428">Σοφία Εξάρχου και Σύλλας Τζουμέρκας στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο</a>ΣΧΕΤΙΚΑΣοφία Εξάρχου και Σύλλας Τζουμέρκας στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Στο πλαίσιο των πολυποίκιλων δράσεων κάτω από την ομπρέλα του "2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης", ο σκηνοθέτης Σύλλας Τζουμέρκας σε συνεπιμέλεια με τους Μαρία Χατζηχριστοδούλου / Maria X (ακαδημαϊκός, cultural practitioner), Λορέντζο Εσποζίτο (κριτικός κινηματογράφου, programmer) και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το λονδρέζικο LADA (The Live Art Development Agency), παρουσιάζουν το πρωτoποριακό και πληθωρικό "Πανηγύρι".

Το άβατο των γυρισμάτων θα ανοίξει για το κοινό στην οδό Παγκάλου και σε άλλες τοποθεσίες της πόλης το Σάββατο 22 Απριλίου, ενώ το ΕΚΕΔΑ θα μεταμορφωθεί σε ένα ολονύχτιο post-production hub για όλο το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου, αποκαλύποντας τα μυστήρια του μοντάζ.

…Και οι δύο ταινίες, μια μόλις μέρα μετά τα γυρίσματά τους, θα παιχτούν σε μια πρώτη μορφή την Κυριακή 23 Απριλίου στην κεντρική αίθουσα του ΕΚΕΔΑ.

Ετοιμαστείτε για μία σπάνια εμπειρία αληθινού LIVE CINEMA που θα λάβει χώρα στην πόλη και το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου.

Σκηνοθετούν η Γερμανίδα ντοκιμαντερίστρια Elke Lehrenkrauss ("Lovemobil”) σε συνεργασία με τη Γιούλα Μπούνταλη, σε μια ταινία που ακροβατεί στο όριο ντοκιμαντέρ και μυθοπολασίας, και ο Σύλλας Τζουμέρκας (“Χώρα Προέλευσης”, “A Blast”, “Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών”) σε μια ταινία όπου το δράμα και η κωμωδία θα είναι σφιχτά αγκαλιασμένες.

Διεύθυνση φωτογραφίας, από την Αλεξάνδρα Ρίμπα και τον Konrad Waldmann, ενώ θα μοντάρουν ζωντανά στο ΕΚΕΔΑ, ο Γιώργος Ζαφείρης ("Μήλα", "Η Πόλη και η Πόλη") και ο Λεωνίδας Παπαφωτίου.

Παίζουν, μεταξύ άλλων, ζωντανά στην Ελευσίνα: Αγγελική Παπούλια, Jacopo Olmo Antinori, Ελένη Καραγιώργη, Βασίλης Κανάκης, κ.α., στην ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα, Αινείας Τσαμάτης, Χριστίνα Κυπραίου, Ζωή Σιγαλού, Μαριάννα Μποζαντζόγλου, κ.α., στην ταινία της Elke Lehrenkrauss.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ είναι ελεύθερη.

Περισσότερα για όσα θα συμβούν σας έχουμε γράψει εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos