Λίνα Μενδώνη: "Θέατρα και κινηματογράφοι θα ανοίξουν το φθινόπωρο"

Published: 26 May 2020, 19:36
Συντάκτης:

H Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε το αυτονόητο στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα 104,6 σε περίπτωση που η καμπύλη των κρουσμάτων Covid-19 στην χώρα μας εξελιχθεί ομαλά και δεν υπάρξει νέα έξαρση.

<a href="/en/nea/apo-22-noemvrioy-oloi-oi-kinimatografoi-tha-leitoyrgoyn-os-covid-free/65496">Από 22 Νοεμβρίου όλοι οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν ως covid-free</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑπό 22 Νοεμβρίου όλοι οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν ως covid-free

Πως κινηματογράφου και θέατρα αναμένεται να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο.

Αυτό εννοείται ότι θα χρειαστεί «σειρά διαρθρωτικών αλλαγών, με μειωμένη πληρότητα και ιδιαίτερα αυστηρές προϋποθέσεις υγιεινής. Οπως σημείωσε «θέλει συστηματική οργάνωση σε είσοδο και έξοδο για να τηρηθεί η απόσταση 1,5 μέτρο, μέσα στον οποιοδήποτε κλειστό χώρο θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εισόδου νωπού αέρα και βεβαίως θα καθόμαστε πιο αραιά αλλά οικογένειες ή παρέες θα μπορούν να κάθονται δίπλα-δίπλα. Δεν είναι απλό χρειάζεται προσαρμογή». 

Προφανώς προσεχώς θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την επαναλειτουργία των χειμερινών αιθουσών, ενώ την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα θερινά σινεμά με την πληρότητα τους μειωμένη στο 40%. Και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γι'αυτό.

Η καμπάνια με τίτλο Το Σινεμά Σε Περιμένει -#tocinemaseperimenei- τρέχει ήδη στα social media από χθες. Θα ακολουθήσουν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτάκια.

Άρα τα κινηματογραφικά σάιτ πάλι στην απ’έξω; Για να δούμε, εμείς εδώ είμαστε και στηρίζουμε και θα στηρίζουμε, αλλά… ήρεμα το γράφω.

Η μεγάλη έρευνα του MOVE IT για την επόμενη ημέρα του ελληνικού σινεμά.

Το αφιέρωμα του MOVE IT στα ελληνικά θερινά σινεμά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos