Λέα Σεϊντού & Τόνι Λιούνγκ στη νέα ταινία της Ίλντικο Ενιέντι

Published: 5 Apr 2024, 15:43
Συντάκτης:

Η Lea Seydoux διανύει μια πολύ καλή κινηματογραφική χρονιά, καθώς πρωταγωνιστεί στην νέα ταινία του Quentin Dupieux που θα ανοίξει τις φετινές Κάννες, ενώ μαζί με την ανακοίνωση πως θα συμμετέχει στην νέα ταινία του Luca Guadagnino, ανακοινώθηκε πως θα πρωταγωνιστεί και στην νέα ταινία της βραβευμένης στο Βερολίνο, Ildiko Enyedi.

<a href="/en/tainies/ena-omorfo-proino/68311">Ένα όμορφο πρωινό</a>ΣΧΕΤΙΚΑΈνα όμορφο πρωινό

Γνωστή σκηνοθέτρια για εξαιρετικές δουλειές της, όπως το My 20th Century (1989) και H Ψυχή και το Σώμα (2017) αλλά και πιο άνισες όπως η τελευταία της, The Story of my Wife με την Seydoux.

Νέα της ταινία: Silent Friend και ακόμη πιο ενδιαφέρον ότι πέραν της γαλλίδας ηθοποιού, τον κεντρικό ρόλο θα κρατά ο Tony Leung, ηθοποιό που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από ταινίες του Wong Kar wai (Happy Together, In the Mood for Love, 2046).

Η ταινία διηγείται τρεις ιστορίες που ενώνονται σε βάθος 100 ετών. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη «τρεις ιστορίες από την οπτική ενός δέντρου. 1908, 1972, 2020. Αφορά την σύνδεση και την επικοινωνία ανθρώπου και φύσης. Τρεις ιστορίες για την εφευρετικότητα κάθε γενιάς στις οποίες οι ανακαλύψεις και η θέληση για αλλαγή, η επιθυμία για χειραφέτηση και η αγάπη δημιουργούν μια συναρπαστική σύνδεση με άλλα ζωντανά όντα. Εκτός από τις μικρές σκηνές στο Παρίσι και το Χονγκ Κονγκ, η ταινία θα διαδραματιστεί αποκλειστικά στο Marburg. Η μεσαιωνική πανεπιστημιακή πόλη δεν είναι σε καμία περίπτωση απλώς ένα γραφικό σκηνικό, αλλά μάλλον ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό του οικοπέδου – ειδικά ο βοτανικός κήπος, ο οποίος μετρά σχεδόν μισή χιλιετία. Ανάμεσα στα πολλά εξωτικά είδη που διατηρούνται υπάρχει ένα μεγαλοπρεπές δέντρο που είναι πιο μοναχικό από όλα τα άλλα. Τα άνθη του ανοίγουν τη νύχτα, όταν τα άνθη όλων των άλλων φυτών είναι κλειστά. Παρακολουθεί κόσμο εδώ και πολύ καιρό».

Η ταινία φαίνεται πως θα ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στον μήνα με το καστ να το συμπληρώνουν οι Luna Wedler, Enzo Brumm και Sylvester Groth. Ο Leung θα υποδύεται έναν επιστήμονα που ταξιδεύει από το Χονγκ Κονγκ στο Marburg ενώ η Seydoux είναι άγνωστο τι ακριβώς θα κάνει. Ίσως να ανήκουν σε διαφορετικές ιστορίες και διαφορετικούς κόσμους, με ένα κοινό περιβαλλοντικό μήνυμα. Ένα ενδιαφέρον βήμα για την σκηνοθέτρια που μας έχει συνηθίσει σε ένα σινεμά ευρύτερων κοινωνικών προβληματισμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos