ΣΕΙΡΕΣ

"Julia": Η πρώτη που έκανε την μαγειρική μόδα

Published: 17 Apr 2022, 02:23
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Julia λατρεύει τη μαγειρική. Χάρη στον διπλωμάτη άντρα της, είναι πολυταξιδεμένη και έχει περάσει αρκετό χρόνο στη Γαλλία.

<a href="/en/nea/one-day-mono-i-agapi-tha-mas-sosei/69671">"One day": Mόνο η αγάπη θα μας σώσει</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"One day": Mόνο η αγάπη θα μας σώσει

Μετά την επιστροφή τους στην Αμερική, φέρνει μαζί της τη γαλλική κουζίνα και την παρουσιάζει στο αμερικάνικο κοινό, το οποίο ερωτεύεται, τόσο την προσωπικότητα της Julia, όσο και τη μαγειρική της.

Μετά την έκδοση του βιβλίου της Mastering the Art of French Cooking to 1961, ακολουθεί η τηλεοπτική εκπομπή The French Chef, που είναι και η περίοδος από την οποία ξεκινάει η σειρά του HBO Max.

Άποψη: Στην Αμερική των ‘60s οι γυναίκες ήταν κατά κύριο λόγο νοικοκυρές, και αν εργάζονταν σίγουρα δεν ήταν πετυχημένες συγγραφείς και παρουσιάστριες. Το Julia είναι μια πολύ γλυκιά σειρά για το πώς η Julia Child κατάφερε να κερδίσει το τελείως ανδροκρατούμενο WGBH, το κανάλι όπου προβαλλόταν η σειρά της, αλλά και όλο το αμερικάνικο κοινό. Η ίδια είχε όντως μια πολύ ζεστή και ζωντανή προσωπικότητα, και η Sarah Lancashire μας την μεταφέρει και με το παραπάνω. Δεν βλέπουμε πουθενά την ίδια, αλλά μόνο τον χαρακτήρα τον οποίο υποδύεται. Από την εμφάνιση, το στήσιμο, τον τρόπο που περπατάει, μέχρι και την ιδιαίτερη transatlantic προφορά, η Sarah Lancashire έχει γίνει η Julia.

Κάποιες φορές, άσχετα με το πόσο καλή διάθεση είχε απέναντι σε όλο τον κόσμο, τη βλέπουμε να έρχεται σε δύσκολη θέση με την τόση έκθεση, μιας και πρόκειται για μια γυναίκα που η δημοσιότητα την βρήκε σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία. Βλέπουμε επίσης την πολύ αληθινή σχέση που είχε με τον άντρα της Paul, τον οποίο υποδύεται ο υπέροχος Daniel Hyde Pierce, και το πόσο ανεκτίμητη ήταν η στήριξη του.  

Πέρα από ότι είναι μία πολύ καλοστημένη σειρά με απίστευτες ερμηνείες από όλο το cast, εξετάζει μερικά προβλέψιμα και απόλυτα αναμενόμενα θέματα, όπως ότι στα αμερικάνικα ‘60s για να θεωρείται αυτονόητη η επιτυχία ενός ανθρώπου, έπρεπε να είναι λευκός, ή άντρας, ή ακόμα καλύτερα και τα δύο μαζί. Αυτό γίνεται με παραπάνω από έναν τρόπους, όπως για παράδειγμα μέσα από τον χαρακτήρα της Alice, μιας νεαρής έγχρωμης κοπέλας που εργάζεται στο κανάλι, και καλείται κάθε τόσο να αποδείξει την προφανέστατη αξία της. Ειδικά για ένα κοινό σαν το αμερικάνικο, τέτοιου είδους μηνύματα είναι τελείως τετριμμένα πλέον στο 2022, και δεν χρειαζόταν να δοθεί τόση έμφαση.

Αξίζει περισσότερο να παρακολουθήσουμε το Julia για την ίδια την Child, και το πώς ξεκίνησε από αυτή η μόδα του να αποκτήσει celebrity status κάτι τόσο απλό και οικογενειακό όπως είναι η μαγειρική.

Η σειρά στριμάρει στο Vodafone TV

Πρώτη δημοσίευση: 17 Apr 2022, 02:23
Ενημέρωση: 17 Apr 2022, 02:23
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos