Η τρίτη σεζόν του «Mindhunter» δεν θα γίνει ποτέ

Published: 22 Feb 2023, 15:02
Συντάκτης:

Το είχε ήδη προαναγγείλει ο Ντέιβιντ Φίντσερ μέσες άκρες πριν αρκετούς μήνες, αλλά κάπου όλοι/ες μέσα μας ελπίζαμε ότι «δε μπορεί, τόση σαβούρα αναπαράγει σε 3 και 4 σεζόν το Netflix, είναι δυνατόν να μη συνεχιστεί -για την 3η έστω σεζόν της- μια από τις κορυφαίες σειρές της δεκαετίας, η οποία μάλιστα στον αρχικό της σχεδιασμό είχε στηθεί για 5 κύκλους

<a href="/en/nea/h-pathiasmeni-nava-mau-apo-baby-reindeer/69823">H παθιασμένη Nava Mau από το Baby Reindeer</a>ΣΧΕΤΙΚΑH παθιασμένη Nava Mau από το Baby Reindeer

Δυστυχώς είναι και παρά το γεγονός ότι το Netflix ακόμη επίσημα δεν έχει ανακοινώσει το τέλος του Mindhunter, ο ίδιος ο Φίντσερ μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό Le Journal du Dimanche, το ξεκαθάρισε τονίζοντας ότι η σειρά δεν απέφερε την αντίστοιχη απαραίτητη τηλεθέαση για να δικαιολογήσει το κόστος της, ενώ μίλησε και για την συνεργασία του με το Netflix.

«Είμαι πολύ περήφανος για τις δύο πρώτες σεζόν. Αλλά είναι μια ιδιαίτερα ακριβή σειρά και σύμφωνα με τις προσδοκίες του Netflix, δεν καταφέραμε να προσελκύσουμε τέτοια τηλεθέαση που να δικαιολογεί μια τέτοια επένδυση. Δεν τους κατηγορώ, πήραν ρίσκα για να ξεκινήσουν τη σειρά, επιπλέον μου έδωσαν τα μέσα να κάνω όπως ονειρευόμουν το “Mank” και μου επέτρεψαν να εξερευνήσω νέα μονοπάτια με το “The Killer”. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία και εμπειρία να είσαι σε θέση να συνεργαστείς με ανθρώπους που έχουν μεγάλο -και καλώς εννοούμενο- επαγγελματικό θράσος. Την ημέρα που οι επιθυμίες μας δεν θα είναι πια ίδιες, θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να χωρίσουμε», ήταν το σχόλιό του.

Μindhunter season 2: Κill'em all

Ο Φίντσερ δεν ξεχνά πάντως πως η πολυετής συνεργασία του με το Netflix σήμαινε πως και ο ίδιος θα έπρεπε να συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα του streaming και το πως οι ταινίες του δεν θα παίζονταν, όσο διάστημα θα επιθυμούσε , στη μεγάλη οθόνη αλλά. Και το κατανοεί: «Ολο και περισσότεροι άνθρωποι εξοπλίζονται με μεγάλες οθόνες στο σπίτι. Τίποτα δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει τη μοναδική εμπειρία μια σκοτεινής κινηματογραφικής αίθουσας και ορισμένες ιστορίες πρέπει οπωσδήποτε να τις δούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Αυτό δεν θα συμβεί με το “The Killer”.  Αν και δεν μου αρέσει ιδιαίτερα η ιδέα να παρακολουθώ ταινίες σε smartphone, δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να αποτρέψω αυτόν τον νέο τρόπο κινηματογραφικής κατανάλωσης. Ομολογώ και εγώ ο ίδιος βλέπω συχνά πράγματα στο iPad μου…»

Περισσότερα για το «Killer» εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos