Η Saint Laurent ξεκινάει εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής

Published: 21 Apr 2023, 12:50
Συντάκτης:

Ως μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει αυτό που υποψιαζόμασταν εδώ και χρόνια, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Saint Laurent, Anthony Vaccarello, λανσάρει την Saint Laurent Productions. Δεν αποτελεί έκπληξη η στροφή αυτή για όσους έχουν στο μυαλό τους τις συμπαραγωγές του μεγάλου οίκου μόδας που έχουμε δει τελευταία. Κάποια από αυτά τα projects κυκλοφόρησαν κανονικά (το Lux Æterna του Noé) άλλα (το Sportin' Life του Ferrara, το French Water του Jarmusch) υπήρξαν κάπως πιο ιδιαίτερα και κάποια (όπως το Strange Way of Life του Almodóvar, που έχει κλείσει στις Κάννες) αναμένονται να υλοποιηθούν με τους δικούς τους όρους.

Είναι, λοιπόν, ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η Saint Laurent Productions, η οποία στοχεύει σε δύο ή τρεις ταινίες ετησίως, έχει ήδη στο πρόγραμμά της ένα who's-who μεγάλων προσωπικοτήτων όπως ο David Cronenberg με το επερχόμενο “The Shrouds” του, καθώς και οι Jarmusch, Ferrara, Noé, Paolo Sorrentino και Wong Kar-wai που ακούγεται ότι θα προχωρήσουν σε συνεργασία για να υλοποιήσουν τις ταινίες τους

Ο Vaccarello ισχυρίζεται ότι η δημιουργική του συμβολή θα περιοριστεί στο σχεδιασμό κοστουμιών και ενώ η σύνθεση κλίνει προς το παρόν προς "έμπειρους δημιουργούς, ευρωπαϊκές ευαισθησίες και προς τα προσωπικά του αγαπημένα", μια νεότερη γενιά δημιουργών αναμένεται να λάβει χείρα βοηθείας στην πορεία.

 "Μια ταινία μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση από μια εποχιακή συλλογή" ακούμε τον Vaccarello να λέει ότι, συμπληρώνοντας: “Eίμαστε πρόθυμοι να επενδύσουμε αρκετά με την ελπίδα ότι αυτοί οι σκηνοθέτες θα έχουν επιτέλους τη σωστή αντιμετώπιση».

Για μερικές από τις πρόσφατες συνεργασίες μεταξύ Saint Laurent-σκηνοθετών, ρίξτε μια ματιά παρακάτω:




ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos