Η Ρωσία υποστηρίζει ότι "Barbie" και "Oppenheimer" δεν ανταποκρίνονται στις αξίες της χώρας

Published: 12 Sep 2023, 14:54
Συντάκτης:

Οι ταινίες “Barbie” και “Oppenheimer” δεν ανταποκρίνονται στις αξίες της Ρωσίας και δεν πρέπει να προβάλλονται στη χώρα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμο της Ρωσίας.

<a href="/en/nea/sag-2024-i-enosi-ithopoion-psifise-oppenheimer/69489">SAG 2024: Η Ένωση Ηθοποιών ψήφισε Oppenheimer</a>ΣΧΕΤΙΚΑSAG 2024: Η Ένωση Ηθοποιών ψήφισε Oppenheimer

Ο Andrei Malyshev απέρριψε το αίτημα του αντιπροέδρου του ρωσικού κοινοβουλίου, Vladislav Davankov, ο οποίος είχε γράψει στους αξιωματούχους ζητώντας τους να ξεκινήσουν ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να μπορούν οι κινηματογράφοι να προβάλλουν δημοφιλείς νέες κυκλοφορίες.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι ο Malyshev απέρριψε την έκκληση με βάση τις προτιμήσεις του για τις ταινίες και το ποιο περιεχόμενο πιστεύει ότι εκτιμά ο ρωσικός λαός. Η Δύση έχει μποϊκοτάρει τη Ρωσία από τότε που ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, πράγμα που σημαίνει ότι οι νέες δυτικές ταινίες δεν προβάλλονται επί του παρόντος στη χώρα.

Ο Davankov είχε πιέσει τη ρωσική κυβέρνηση να επιτρέψει τις πειρατικές προβολές παρά το εμπάργκο του Χόλιγουντ. Ο Malyshev έγραψε: "Πιστεύουμε ότι οι ταινίες που έχετε προτείνει δεν ανταποκρίνονται στους σκοπούς και στους στόχους που έχει θέσει ο αρχηγός του κράτους για τη διατήρηση και την ενίσχυση των παραδοσιακών ρωσικών πνευματικών και ηθικών αξιών".

Αντίθετα, ο Malyshev πιστεύει ότι οι Ρώσοι λαμβάνουν την κατάλληλη ψυχαγωγία και ενημέρωση από εγχώριες παραγωγές, όπως η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων “Cheburashka” και η “Πρόκληση”, μια ρωσική κρατική ταινία που γυρίστηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η αναπλήρωση της έλλειψης ξένου περιεχομένου μετά την αποχώρηση των δυτικών εταιρειών από τη χώρα έχει τονώσει τη δική την κινηματογραφική βιομηχανία της Ρωσίας. Η ταινία “Cheburashka”, πάντως, έχει μέση βαθμολογία 7,2 στα 10 στον ρωσικό κινηματογραφικό ιστότοπο Kinopoisk.

Εν τω μεταξύ, μια γυναίκα με το όνομα Barbara “Barbie” Oppenheimer αντιμετωπίζει άβολες καταστάσεις μετά την εισπρακτική επιτυχία των ταινιών. Η Barbara Oppenheimer είναι συνταξιούχος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και γιαγιά πέντε παιδιών που ζει στο Νιούτον της Μασαχουσέτης, αλλά η φετινή τρέλα του "Barbenheimer" έκανε τα πράγματα κάπως περίπλοκα γι' αυτήν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σε συνέντευξή της στο Slate, η Oppenheimer είπε ότι πολλοί άνθρωποι νόμιζαν ότι αστειευόταν κάθε φορά που έλεγε δυνατά το όνομά της. Αναφερόμενη σε μια ιδιαίτερα περίεργη στιγμή κατά τη διάρκεια πρόσφατων διακοπών, είπε: "Όταν έκανα check-in στο ξενοδοχείο, είπα, 'Barbie Oppenheimer!'. Ο τύπος είπε, 'Με δουλεύεις;'". Η Oppenheimer πρόσθεσε: "Έχω φίλους από κολλέγια σε όλο τον κόσμο που μου έστελναν μηνύματα εκείνο το Σαββατοκύριακο που βγήκαν οι ταινίες. Είναι αρκετά αστείο! Ήταν πανέξυπνο που τις λάνσαραν μαζί. Ήταν ένα γεγονός που έφερε πραγματικά τον κόσμο πίσω στις κινηματογραφικές αίθουσες".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
2 ημέρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos