Η Μάγκι Τζίλενχαλ σκηνοθετεί τον Κρίστιαν Μπέιλ στη «Νύφη του Φρανκενστάιν»

Published: 5 Aug 2023, 18:38
Συντάκτης:

Η Maggie Gyllenhaal ετοιμάζεται για το νέο της σκηνοθετικό βήμα, έπειτα από το ντεμπούτο της με το «The lost daughter», μια ταινία που έδειξε τι μπορεί να κάνει αλλά και τι θα πρέπει να αποφύγει στο μέλλον, σε ένα φιλμ με αρκετές αδυναμίες. Στην δεύτερη απόπειρα της θα αναμετρηθεί με την κλασική ταινία Bride of Frankenstein, σκηνοθετώντας το remake της ταινίας της Universal του 1935. Το remake που θα ετοιμάσει για το Netflix και έχει τον προσωρινό τίτλο The Bride, θα ξαναφέρει κοντά την Gyllenhaal με τον συμπρωταγωνιστή της στο The Dark Knight, Christian Bale, μιας και θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο, πλάι στον ηθοποιό και σύζυγο της σκηνοθέτριας, Peter Sarsgaard. Ακόμα δεν είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες για το καστ, πάντως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις αρχές της νέας χρονιάς.

<a href="/en/nea/o-oyes-anterson-kai-diaforoi-star-epimeloyntai-mia-psifiaki-kinimatografiki-leshi/69061">O Ουές Άντερσον και διάφοροι σταρ επιμελούνται μια ψηφιακή κινηματογραφική λέσχη</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Ουές Άντερσον και διάφοροι σταρ επιμελούνται μια ψηφιακή κινηματογραφική λέσχη

Η ταινία του 1935 είναι σίκουελ της ταινίας του 1931, Frankenstein, σκηνοθετημένες και οι δύο από τον James Whale και ενταγμένες στο σύμπαν τεράτων που έχτιζε εκείνα τα χρόνια η Universal. Στην ταινία ο μέντορας του Henry Frankenstein (Colin Clive), Δόκτωρ Septimus Pretorius (Ernest Thesiger) πείθει τον Henry να δημιουργήσουν ένα ταίρι στο τέρας (Boris Carloff). Αν και διστακτικός στην αρχή, εκβιάζεται από τον μέντορα και το τέρας και έτσι δημιουργεί τον χαρακτήρα του τίτλου, την Νύφη (Elsa Lanchester). Η ταινία έγινε εισπρακτική επιτυχία στα ταμεία, αποφέροντας δύο εκατομμύρια δολάρια (μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της εποχής, ισοδυναμεί με 33 εκατομμύρια δολάρια), ενώ πολλοί θεώρησαν την ταινία καλύτερη από την πρώτη του 1931. Θεωρείται από τις καλύτερες ταινίες του είδους, οπότε η Gyllenhaal έχει να αναλάβει δύσκολο έργο, μην έχοντας καταπιαστεί ξανά σκηνοθετικά με κάτι παρόμοιο. Έχει βέβαια σε κεντρικό ρόλο τον σπουδαίο και βραβευμένο με Όσκαρ Christian Bale, που όπου και αν παίξει προσθέτει πολλά (πόσες κλάσεις ανέβασε την Marvel με το να εμφανιστεί σε ταινία της). Ο ηθοποιός έκανε το μπαμ όταν σε ηλικία 13 ετών έπαιξε στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, Empire of the Sun. Έκτοτε έχει καταφέρει να αναμετρηθεί με πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες σε πολλά είδη: από τον serial killer Patrick Bateman στο American Psycho στον Batman στην τριλογία του Christopher Nolan και από τον μπόξερ Dicky Eklund στο The Fighter που του έδωσε και το Όσκαρ στα πιο σαρδόνια The Big Short και Vice.

Ο Sarsgaard επίσης είναι ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός που θα προσθέσει πολλά. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1995 στο Dead Man Walking και έκτοτε τον έχουμε απολαύσει στα The Man in the Iron Mask, Jarhead, Black Mass, Boys Don’t Cry και στις σειρές The Killing, The Looming Towers και Dopesick. Αυτό που τον συνδέει με τον Bale είναι ότι ο Sarsgaard είχε ρόλο στον τελευταίο Batman με τον Robert Pattinson.

Η Maggie Gyllenhaal ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός. Από τους πρώτους της σημαντικούς ρόλος εκείνο στο Donnie Darko, δίπλα στον αδελφό της, Jake. Ωστόσο, έκλεψε τις εντυπώσεις στην Γραμματέα (Secretary, 2002). Με την σκηνοθεσία και το σενάριο ασχολήθηκε στο The Lost Daughter με την Olivia Colman, που έχει γυριστεί στην χώρα μας, μια δουλειά για την οποία προτάθηκε για Όσκαρ σεναρίου. Τώρα βέβαια έχει κάτι πολύ διαφορετικό: τρόμος και μάλιστα remake παλιότερης κλασικής ταινίας.

H Tζέσι Μπάκλεϊ που συνεργάστηκε με την Τζίλενχαλ στο "The last daughter" για το οποίο ήταν και υποψήφια για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου, θα είναι πάλι σε ταινία της, προφανώς στον ρόλο της Νύφης, επίσης στο καστ Πενέλοπε Κρουζ και Ανέτ Μπένινγκ. Στις αίθουσες αναμένεται 2 Οκτωβρίου 2025. Μακριά. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos