Η Disney παρουσιάζει την πρώτη plus size ηρωίδα 

Published: 31 Oct 2022, 14:34
Συντάκτης:

Η Disney παρουσίασε για πρώτη φορά μια plus size πρωταγωνίστρια σε μια ταινία μικρού μήκους που επαινείται ήδη για το body positivity και την υπέρβαση των αμφιβολιών που συχνά έχουμε για τον εαυτό μας.

<a href="/en/festival-nyhtes-premieras/nyhtes-premieras-2023-afieroma-sta-100-hronia-disney/68735">Νύχτες Πρεμιέρας 2023: Αφιέρωμα στα 100 χρόνια Disney</a>ΣΧΕΤΙΚΑΝύχτες Πρεμιέρας 2023: Αφιέρωμα στα 100 χρόνια Disney

Το animation “Reflect” αφηγείται την ιστορία της Bianca, μιας νεαρής χορεύτριας μπαλέτου που “μάχεται την εικόνα της και προσπαθεί να ξεπεράσει τους φόβους της με εσωτερική δύναμη και… χάρη”!

Το “Reflect” αποτελεί μέρος της σειράς πειραματικών ταινιών Short Circuit της Disney, που κυκλοφόρησε μέσω της υπηρεσίας Disney+ τον περασμένο μήνα. Η καλλιτέχνης και σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων, Χίλαρι Μπράντφιλντ, η οποία εργάστηκε, επίσης, στα “Encanto” και “Frozen II”, είπε ότι ελπίζει οι θεατές να μπορέσουν να «νιώσουν πιο θετικά για τον εαυτό τους και για το πώς φαίνονται» αφού παρακολουθήσουν την ταινία. “Μερικές φορές πηγαίνεις στο σκοτεινό μέρος για να φτάσεις στο καλό μέρος. Και αυτό κάνει το καλό μέρος πολύ πιο όμορφο”, είπε σε συνέντευξή της πριν την κυκλοφορία της ταινίας.

Σε ένα κλιπ που κυκλοφόρησε από τη Disney στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Bianca φαίνεται να κάνει μπαλέτο μπροστά σε έναν καθρέφτη, καθώς η αντανακλώμενη εικόνα αρχίζει να διασπάται. Παλεύοντας με την αυτοπεποίθησή της, η Bianca τελικά βρίσκει τη δύναμή της και χορεύει μέχρι να σβήσει ο καθρέφτης. Η ταινία έχει συγκεντρώσει μικτές κριτικές στο διαδίκτυο. “Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό και χαίρομαι που η Disney αποφάσισε να συμπεριλάβει μια «μεγάλου μεγέθους» ηρωίδα”, σχολίασε χρήστης του Twitter. “Μακάρι να μπορούσα να το είχα δει αυτό όταν ήμουν νεότερος! Αλλά είμαι τόσο χαρούμενος που τα πράγματα αλλάζουν!” σχολίασε κάποιος άλλος.

Κάποιοι άλλοι διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους. Ο Adam Bray, συγγραφέας του Visual Dictionary της Marvel Studios, είπε ότι η ταινία “δεν είναι αρκετά μεγάλη για να αναλύσει τις αποχρώσεις του μηνύματος”.

Η Disney προσπάθησε πρόσφατα να αναδιαμορφώσει τη δημόσια εικόνα της, κυκλοφορώντας περισσότερο περιεχόμενο με διαφορετικούς χαρακτήρες και προάγοντας το diversity.

Το 2020, η εταιρεία παρουσίασε την πρωτοβουλία Stories Matter, δεσμευόμενη να είναι πιο περιεκτική και αναγνωρίζοντας την ευθύνη της να “υποστηρίζει συνειδητά, σκόπιμα και αδιάκοπα το φάσμα των φωνών και των προοπτικών στον κόσμο μας”.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos