ΣΕΙΡΕΣ

"High desert" season 1: Χαωτική, αλλά γοητευτική Πατρίτσια Αρκέτ

Published: 30 May 2023, 17:38
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Πέγκι, πρώην χρήστης ναρκωτικών και διωκόμενη από την Δίωξη Ναρκωτικών, αποφασίζει μετά τον θάνατο της μητέρας της να πάρει την ζωή στα χέρια της και να ακολουθήσει, ενάντια σε όλους, μία καριέρα ως ιδιωτικός ντετέκτιβ.

<a href="/en/home-cinema-streaming/godzilla-minus-one/69987">Godzilla Minus One</a>ΣΧΕΤΙΚΑGodzilla Minus One

Άποψη: Τα τελευταία δύο χρόνια, το Apple TV έχει την τιμή και την τύχη να δύο σειρές στις οποίες η Πατρίσια Αρκέτ συμμετέχει με πολύ κομβικό ρόλο. Πέρυσι στο “Severance” ως Χάρμονι Κόμπελ, ο εγκέφαλος πίσω από τον Διαχωρισμό, σοβαρή και απόμακρη με παγωμένο βλέμμα, μας κράτησε καθηλωμένους σε κάθε σκηνή της.

Φέτος, στο “High Desert” την απολαμβάνουμε στο alter ego της Χάρμονι, μία γυναίκα στα χαμένα, χωρίς ουσιαστική στήριξη από κανέναν (πέρα από την φίλη της), έχοντας χάσει την μητέρα της με την οποία ήταν πολύ δεμένες και με έναν μοναδικό στόχο που δεν πείθει κανέναν. Θα λέγαμε ότι όλα είναι εναντίον της σε αυτήν την ζωή, όπως η Πέγκι έχει άλλη άποψη.

Δεν είναι ότι η ίδια είναι πολύ αισιόδοξη ή τυχερή, ή ότι έχει πόρους να καταφέρει αυτό που ονειρεύεται. Η Πέγκι δεν έχει τίποτα, παρόλα αυτά προσπαθεί μανιωδώς να διεκδικήσει μία ελπίδα σε ένα καλύτερο μέλλον. Βέβαια, ο μόχθος της δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς που θα βλέπαμε σε μία κοινωνική σειρά αλλά σε αυτούς που σχεδόν θα χλευάζαμε σε μία κωμική παραγωγή.

Η Πατρίσια Αρκέτ πλάθει με μαεστρία μία γυναίκα-δίπολο υπό πολλές απόψεις αφού η Πέγκι μπορεί την μία στιγμή να εμφανίζεται δυναμική και την άλλη να καταρρέει από την ευαισθησία, ή να ενεργεί με ώριμη σκέψη έως ότου ο αυθορμητισμός της να την επιστρέφει σε συμπεριφορά έφηβου κοριτσιού. Φυσικά, η Αρκέτ δεν σκοντάφτει πουθενά, ούτε δείχνει πως αδυνατεί να ανταποκριθεί σε κάποια έκρηξη χαρακτήρα της Πέγκι. Αντιθέτως, φορτσάρει σε κάθε εμπόδιο και εκρήγνυται με θυμό και παιδιάστικο παράπονο κάθε φορά που κάποιος της πηγαίνει κόντρα, αρνούμενη να δεχθεί την ήττα.

Με δεδομένη αυτήν την προσωπικότητα και την καταπληκτική Αρκέτ, βλέπουμε το “High Desert” κατά βάση για την Πέγκι.

Βέβαια, η σειρά έχει και άλλα προνόμια που αναγνωρίζουμε σε κάθε επεισόδιο: μία ταιριαστή σκηνοθεσία από τον Τζέι Ρόουτς (“Bombshell”, “Trumbo”,“Meet the Fockers”) ο οποίος έχει την πείρα να βγάλει την σκηνή, ένα σενάριο που ίσως να μην τραβάει σε κάθε επεισόδιο όμως έχει σίγουρα τις ατάκες του και το ενδιαφέρον του από τις γυναίκες σεναριογράφους με συμμετοχή σε “Grace and Frankie” και “Nurse Jackie” και τέλος πολύ ιδιαίτερη φωτογραφία.

Εν τέλει, καταλήγουμε στο ότι η χαοτική αλλά εγγενώς γοητευτική πραγματικότητα της Πέγκι είναι μία όαση μέσα στην έρημο και το σκηνικό του “High Desert” την κλιμακώνει υπέρ μας. Πραγματικά περιμένουμε με αγωνία να δούμε πού θα καταλήξει αυτή η περσόνα. Ελπίζουμε σε έναν δεύτερο κύκλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos