H Mulan ξεπέρασε το Tenet σε ειπράξεις

Published: 18 Sep 2020, 19:30
Συντάκτης:

Τα τελευταία νέα δεν είναι καλά για τις αίθουσες: πηγές αναφέρουν πως μέχρι στιγμής, η Mulan της Disney είδε περισσότερα κέρδη μέσω της VOD διανομής της στην Disney+ πλατφόρμα στην Αμερική, απ'ότι το Tenet στο παγκόσμιο Box Office. To Tenet βγήκε στις αίθουσες στις 26 Αυγούστου στην Ελλάδα ενώ το Mulan ξεκίνησε να στριμάρει στις 4 Σεπτεμβρίου. Αν πιστέψουμε τις πηγές, πολύ απλά η απάντηση στο ερώτημα που είχαμε θέσει στις αρχές του Αυγούστου "Θα πληρώνατε 30 ευρώ για να δείτε σε streaming το νέο Mulan;" βρήκε πολλές θετικές απαντήσεις στην Αμερικάνικη σινεφιλική κοινότητα.  

<a href="/en/multimedia-video-clip/deite-pos-gyristikan-oi-skines-toy-tenet/63165">Δείτε πως γυρίστηκαν οι σκηνές του Tenet</a>ΣΧΕΤΙΚΑΔείτε πως γυρίστηκαν οι σκηνές του Tenet

Για να πούμε την αλήθεια, το Tenet το περίμενε ο κόσμος του σινεμά ανυπόμονα. Τόσο οι θεατές όσο και οι αιθουσάρχες. Οι μεν με την πεποίθηση οτι θα παρακολουθήσουν blockbuster όπως παλιά, οι δε με την ελπίδα οτι θα αναδυθεί σαν φοίνικας από τις στάχτες του καλοκαιρινού πενιχρού box office. Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό δεν έγινε. Μετά από αρκετές αναβολές στη διανομή του, το συνολικό του κέρδος είναι μέχρι τώρα περίπου 210 εκ. δολάρια.

Από  την άλλη, η απόφαση της Disney να χρεώσει 30 δολάρια πέραν της σταθερής συνδρομής, για το streaming του Mulan, στις περιοχές που έχει ενεργοποιηθεί το Disney+, αποδείχτηκε ένα θαυμάσιο εύρημα και τελικά ένα κερδισμένο στοίχημα για τον κολοσσό του θεάματος. Το 29% από τα 30 εκατομμύρια νοικοκυριών που έχουν ενεργή συνδρομή στις ΗΠΑ, επέλεξαν να δώσουν το έξτρα τσιμπημένο ποσό. Εάν ισχύουν τα νούμερα λοιπόν, τα καθαρά κέρδη μέχρι τώρα για το Mulan στην Αμερικάνικη αγορά μόνο, είναι 261 εκ. δολάρια.

Τα στατιστικά έρχονται από εξωτερικούς αναλυτές καθώς η Disney δεν δίνει επίσημα τα νούμερά της άρα υπάρχει η πιθανότητα να είναι ανακριβή. Σίγουρα όμως είναι ενδεικτικά μίας τάσης προς το online θέαμα και μιας φοβίας για τις κινηματογραφικές αίθουσες λόγω της κρίσης του covid-19.

tags: 
Πρώτη δημοσίευση: 18 Sep 2020, 19:30
Ενημέρωση: 18 Sep 2020, 19:30
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos