ΣΕΙΡΕΣ

"Τhe Great" season 2: Χιουμοριστικό και καυστικό

Published: 21 Nov 2021, 16:57
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η δεύτερη σεζόν της σειράς The Great συνεχίζει να εξιστορεί όσα συνέβησαν στην ζωή της Μεγάλης Αικατερίνης κατά τον 18ο αιώνα. Βασίλισσα πλέον της Ρωσίας, προσπαθεί να φέρει τον Διαφωτισμό στην χώρα της έχοντας να αντιμετωπίσει εχθρικές χώρες, εχθρικά προς εκείνη μέλη της αυλής, τον Πέτρο αλλά και την ίδια της την μητέρα.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Ο Tony McNamara, που πολλοί γνωρίσαμε μέσα από την Ευνοούμενη του Λάνθιμου στην οποία ήταν σεναριογράφος, συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την προσωπικότητα της αυτοκράτειρας της Ρωσίας, της Μεγάλης Αικατερίνης, όπως έμεινε γνωστή.

Όλο αυτό όμως δοσμένο με τον δικό του ανορθολογικό, χιουμοριστικό, καυστικό και ξεκάθαρα ρεβιζιονιστικό τρόπο. Όπως είχαμε πει και για την πρώτη σεζόν, σημασία δεν έχει η πιστότητα και η αλήθεια γιατί και ο κινηματογράφος και η τηλεόραση έχουν την δική τους αλήθεια.

Έτσι λοιπόν δραματοποιούνται πολλά γεγονότα από την ζωή της, ενώ άλλα είναι αυθαίρετα, κομμάτια της ζωηρής φαντασίας του δημιουργού της σειράς, η οποία γίνεται ακόμα πιο οργιάζουσα στην δεύτερη σεζόν.

Πιο χιουμοριστικό, με ένα black humor να διακατέχει έντονα το σενάριο, πιο ειρωνικό, πιο ξέφρενο και με μια Elle Fanning να νιώθει ακόμα πιο άνετα μέσα στα παπούτσια της Αικατερίνης. Έχει οικειοποιηθεί τον ρόλο και ταυτόχρονα τον έχει κάνει δικό της, δείχνοντας πως είναι μια ηθοποιός που μπορεί αφενός να υπηρετήσει το όραμα ενός δημιουργού, αφετέρου να προσθέσει την δική της  νότα.

H άποψη του MOVE IT για την πρώτη σεζόν The Great

Η Αικατερίνη της Elle Fanning είναι πιο νέα, πιο φρέσκια, πιο σύγχρονη, σαν να έχει επίγνωση του τι επακολούθησε ιστορικά οπότε παίζει και γελάει με τον ίδιο της τον εαυτό ως ιστορική προσωπικότητα. Από την άλλη, έχει την Gillian Anderson να αναλαμβάνει τον ρόλο της μητέρας της, μια ηθοποιός που είναι πάντοτε ευχάριστη προσθήκη σε μια σειρά. Και εδώ λοιπόν δίνει τον δικό της ταπεραμέντο στην ερμηνεία της Johanna, της μητέρας της Αικατερίνης.

Βλέπεται πολύ ευχάριστα, χωρίς να υπερβάλλει και να γίνεται καρτουνίστικο ή απλοϊκό, απλώς δεν παίρνει ποτέ τον εαυτό της στα σοβαρά. Ξέρει ότι δεν είναι ντοκιμαντέρ και έτσι πιο πολύ σαν αφορμή μοιάζει για να διατυπωθούν ιδέες περί εξουσίας, πολέμων και άλλων κοινωνικοπολιτικών απόψεων και λιγότερο μια σειρά αποκατάστασης του μύθου που ακούει στο όνομα The Great.

Και τα 10 επεισόδια του δεύτερου κύκλου είναι διαθέσιμα on demand από την Cosmote TV.

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 21 Nov 2021, 16:57
Ενημέρωση: 21 Nov 2021, 17:00
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos