Γούντι Άλεν: «Άλλη μία ταινία, το πολύ…»

Published: 29 Jun 2022, 11:20
Συντάκτης:

Η απόφαση του Αλεκ Μπάλντουιν να πάρει συνέντευξη από τον Γούντι Αλεν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, προκάλεσε αίσθηση. Και οι δύο παραμένουν αμφιλεγόμενοι. Ο Γούντι Αλεν λόγω των διαχρονικών κατηγοριών για την κακοποίηση της θετής του κόρης και ο Άλεκ Μπάλντουιν μετά την τραγωδία που συνέβη στο γύρισμα του «Rust», όταν σκότωσε με ένα όπλο (χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν γεμάτο) την διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, Αλίνα Χάτσινς.

<a href="/en/afieromata/afieroma-i-eyropi-mesa-apo-tin-matia-toy-goynti-alen/68782">Aφιέρωμα: Η Ευρώπη μέσα από την ματιά του Γούντι Άλεν</a>ΣΧΕΤΙΚΑAφιέρωμα: Η Ευρώπη μέσα από την ματιά του Γούντι Άλεν

Η συνέντευξη πάντως κύλησε διαφορετικά, χωρίς να αναφερθούν ευαίσθητα θέματα. Μίλησαν για σινεμά, μην ξεχνάμε ότι ο Μπάλντουιν συνεργάστηκε στο παρελθόν τρεις φορές με τον Άλεν (Alice, From Rome With Love, Blue Jasmine), με τον αγαπημένο δημιουργό να αναφέρεται στην 50η ταινία του που γυρίζει στο Παρίσι και ουσιαστικά να προαναγγέλει το τέλος της καριέρας του:

«Μάλλον θα κάνω τουλάχιστον μια ακόμη ταινία. Ο ενθουσιασμός έχει χαθεί. Στο παρελθόν, όταν έκανα μια ταινία, πήγαιναν στις αίθουσες όλης της χώρας. Ήταν ωραίο συναίσθημα να ξέρεις ότι το έβλεπαν ταυτόχρονα 500 άτομα κάποτε… Τώρα κάνεις μια ταινία και μένει μερικές εβδομάδες στα σινεμά: δύο, τέσσερις, έξι αν είσαι τυχερός και πάει καλά. Και μετά πηγαίνει κατευθείαν σε streaming ή pay-per-view… Δεν είναι το ίδιο. Δεν με συγκινεί πλέον… Δεν ξέρω πώς ακριβώς νιώθω όταν κάνω ταινίες. Θα κάνω άλλη μία και θα δούμε…»

Αν αναλογιστεί κανείς και τα προβλήματα που συνάτησε ο Γούντι Άλεν με τις πρόσφατες ταινίες του σχετικά με χρηματοδότηση και διανομή, αλλά και το γεγονός πως είναι πλέον 86 ετών, τότε μάλλον το τέλος της καριέρας του είναι κοντά.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συζήτηση:

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos