ΣΕΙΡΕΣ

"Gossip girl" season 1: "Oh, the drama!"

Published: 13 Sep 2021, 16:05
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ακόμα μία σχολική χρονιά ξεκινά στο θρυλικό λύκειο Κονστανς όμως οι έφηβοι του Upper East Side της Νέας Υόρκης λίγο χρόνο θα έχουν για μελέτη καθώς η ετεροθαλής αδελφή της ινφλουένσερ και “it girl” του σχολείου Τζούλιεν Κάλογουει, Ζόγια, θα βρεθεί ανάμεσά τους χάρη σε μία υποτροφία που κέρδισε. Μία πιθανή έχθρα θα ξεκινήσει όμως αυτό που αγνοούν οι μαθητές είναι ότι το Gossip Girl γνωρίζει πολλά περισσότερα για όλους. Και θα τα πει.

<a href="/en/nea/baby-reindeer-afoplistika-amfisimo-anatrihiastika-realistiko/69792">"Baby reindeer": Αφοπλιστικά αμφίσημο, ανατριχιαστικά ρεαλιστικό</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Baby reindeer": Αφοπλιστικά αμφίσημο, ανατριχιαστικά ρεαλιστικό

Άποψη: Ένα από τα αγαπημένα και πιο στυλάτα revival αυτής της χρονιάς είναι γεγονός και έχει ήδη φτάσει στο mid season finale του. Όχι ο λόγος δεν είναι για το “Sex and the City” αλλά για το εθιστικό teen drama του HBO Max, “Gossip Girl”, το οποίο μας τροφοδοτούσε με ίντριγκες και δαιδαλώδη σενάρια για την ανώτερη τάξη του Μανχάταν πίσω στο 2007 από το CW. Φυσικά, ο κύκλος “Μπλερ και Σερίνα” έχει κλείσει προ πολλού, το στυλ έχει αλλάξει, η τεχνολογία έχει προχωρήσει με αποτέλεσμα το “GG” να διαφέρει σε αμεσότητα και κουλτούρα.

Η Κρίστεν Μπελ συνεχίζει να μας υπνωτίζει με την φωνή της ως πέτρα του σκανδάλου παρά τα πολλά που έχουν αναδιαμορφωθεί από το αρχικό σενάριο. Συνεπώς, όποια προσπάθεια αντιστοίχησης χαρακτήρων θα ήταν ανώφελη και πρακτικά δύσκολη. Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι ο Τόμας Ντόχερτι (“High Fidelity”) είναι ο νέος Τσακ Μπας, για ευνόητους λόγους.

Κατά τα άλλα, ο οδηγός επιβίωσης για το νέο “GG” είναι να θυμάστε ότι πλέον, με το σαρωτικό κύμα των social media και ειδικά για την δική τους κοινωνική τάξη, τα πάντα είναι ένα brand. Σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους, εδώ οι πρωταγωνιστές βλέπουν άμεσα την απήχησή τους μέσω των followers τους και πράττουν αναλόγως, δίχως βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν παραμένουν κακομαθημένοι έφηβοι έτοιμοι να υποκύψουν στα πάθη τους.

Το άνευ σημασίας δράμα εξακολουθεί να παίζει πρωταρχικό ρόλο στις ζωές τους και όπως το περιμέναμε, τα ερωτικά τους είναι μία απύθμενη πηγή εντάσεων για ακόμα μία φορά που όμως μπαίνει με φόρα στα μονοπάτια των γκέι, των bisexual ατόμων αλλά και των οικογενειών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Η ελίτ πλέον είναι πολύ απελευθερωμένη στην σειρά του Τζόσουα Σαφράν (“Quantico”) και δεν φοβάται να το δείξει.

Ωστόσο αυτό που αυταπόδεικτα κλέβει την παράσταση δεν είναι οι σύγχρονες κοινωνικές αναβαθμίσεις αλλά το πατροπαράδοτο “frenemy” των πρωταγωνιστριών που τώρα τις ενώνουν και δεσμοί αίματος. Η Τζούλιεν (Τζόρνταν Αλεξάντερ) με το ξυρισμένο σχεδόν κόντρα μαλλί της και η Ζόγια (Γουίτνι Πικ) ως το αγνό outsider είναι δύο δυνάμεις αντίπαλες ενώ όταν δεν βρίσκονται σε κόντρα είναι ουσιαστικά ανίκητες. Και όπως πολύ σωστά αντιπαρέβαλε η σειρά σε μία από τις πολλές επιτυχημένες αναφορές στην ποπ κουλτούρα, οι δυο τους μοιάζουν με το δίδυμο “Beyonce/Solange”.

Σύμμαχοι και σύμβουλοι είναι πιο κοντινοί φίλοι οι οποίοι χάρη σε ένα εξαιρετικό καστ είναι μορφές που σου μένουν όπως για παράδειγμα η ερωτική Έμιλυ Άλιν Λιντ και φυσικά ο Έβαν Μοκ, με τα χαρακτηριστικά ροζ μαλλιά, στον πρώτο του ρόλο καθώς ξεκίνησε την καριέρα του από το τίποτα ουσιαστικά αφού έγινε γνωστός από τις ικανότητές του στο σκέιτμπορντιγκ.

Γενικά μας αρέσει που το mindset παραμένει το ίδιο με τις διαπομπεύσεις του “Gossip Girl” να είναι οι μόνες που μετράνε και με τις επιπλήξεις του να μπορούν να τιθασεύσουν ακόμα και τους πιο ανυπότακτους. Κάνοντας την βασική συνταγή λίγο πιο spicy η σειρά γίνεται αυτομάτως επίκαιρη και σε συνδυασμό με το παλινδρομικό σενάριο δεν θα αργήσεις να βρεις τον εαυτό σου να διαλέγει στρατόπεδο. Και εν τέλει να αναφωνείς “Oh the drama!”.

Στριμάρει στο Vodafone TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos