ΣΕΙΡΕΣ

"The good lord bird": Απολαυστικό

Published: 25 Nov 2020, 14:23
Συντάκτης:

Το Good Lord Bird του Showtime, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του James McBride, καταπιάνεται με την αμφιλεγόμενη ιστορική φιγούρα του John Brown, ενός λευκού πρωτοστάτη της εξέγερσης των σκλάβων στον Αμερικανικό Νότο, η επιδρομή του οποίου στο Harpers Ferry το 1859, θεωρείται από πολλούς ως η σπίθα που πυροδότησε τον Αμερικανικό Εμφύλιο.

<a href="/en/nea/blackbird-halara-mia-apo-tis-kalyteres-seires-tis-hronias/66860">&quot;Blackbird&quot;: Χαλαρά μία από τις καλύτερες σειρές της χρονιάς</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Blackbird": Χαλαρά μία από τις καλύτερες σειρές της χρονιάς

Στο επίκεντρο η παθιασμένη ερμηνεία ενός αγνώριστου Ethan Hawke, που ξελαρυγγιάζεται αλύπητα, στο ρόλο του βίαιου ιεροκήρυκα, με τις κάποιες λασκαρισμένες βίδες, που κάπου ανάμεσα στις προσευχές και στο πιστολίδι, αντισταθμίζει την αφέλεια με πάθος και φροντίζει να βρίσκει πάντα το κατάλληλο εδάφιο από την Καινή Διαθήκη για να δικαιώσει τις πράξεις του.

Σε guest ρόλο εμφανίζεται επίσης η Maya Hawke (κόρη του του Ethan Hawke και της Uma Thurman), που απολαύσαμε στο Stranger Things και καταφέρνει και εδώ να κλέψει την παράσταση λίγο πριν το τέλος.

Η ιστορία από τα μάτια του Henry, ένα νεαρό αγόρι που ο John Brown απελευθερώνει και στη συνέχεια υιοθετεί, του δίνει το ψευδώνυμο little onion, και από κάποια παρεξήγηση θεωρεί για το υπόλοιπο της σειράς ότι ο Henry είναι κορίτσι. Ο Henry αποτελεί την ηθική πυξίδα της σειράς, τρομοκρατείται και αμφισβητεί την αλόγιστη βία του John Brown και καλείται να ανακαλύψει μόνος του την αξία της ελευθερίας μέχρι που ο αγώνας τους να γίνει και δικός του.

Η δράση των πρώτων επεισοδίων επιβραδύνεται κάπως στην πορεία όμως αν και καθυστερεί η πλοκή με ορισμένα άσκοπα πισωγυρίσματα, η σειρά παραμένει απολαυστική και κατά κάποιο τρόπο κεφάτη παρά το βαρύ θέμα της. Ειδικά οι φαν των αδερφών Κοέν, ή ακόμη και των western του Ταραντίνο, θα απολαύσουν τους φλύαρους διαλόγους, που αποδομούν την ένταση της ιστορίας, θα διασκεδάσουν με τους φωνακλάδες και ελαφρώς ερασιτέχνες αυτούς επαναστάτες, με τη σειρά να είναι σε τελική ανάλυση περισσότερο μαύρη κωμωδία παρά ιστορικό έπος.

Όμως παρά τις στιγμές φάρσας και την αναμφισβήτητη υπερβολή στις προσευχές και κατάρες του παθιασμένου ιεροκήρυκα, το Good Lord Bird καταφέρνει να εξετάσει λεπτά θέματα, όπως το τι κόστος έχει ο αγώνας για την ελευθερία και τι σημαίνει πραγματικά να την έχεις, δίνοντας ταυτόχρονα μία διαφορετική οπτική στο τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που ξεκινούν επαναστάσεις και εμφυλίους πολέμους.

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 25 Nov 2020, 14:23
Ενημέρωση: 26 Nov 2020, 22:16
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Worth

Worth

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Μετά τις σοκαριστικές επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και το Πεντάγωνο τον Σεπτέμβρη...
2 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο