ΣΕΙΡΕΣ

“Fakes” season 1:  Θυμήσου adult τα δικά σου και μην κρίνεις τα παιδιά σου

Published: 2 Oct 2022, 14:01
Συντάκτης:

Σύνοψη: Οι έφηβες κολλητές Ζόι και Μπέκα προσπαθούν να χτίσουν μια αυτοκρατορία ψεύτικων ταυτοτήτων. Αρχίζουν, όμως, να θησαυρίζουν και καταλαβαίνουν τι σημαίνει να ζεις παράνομα.

<a href="/en/home-cinema-streaming/spirited/67376">Spirited</a>ΣΧΕΤΙΚΑSpirited

Άποψη: Η σειρά μας γυρίζει πίσω στις ατασθαλίες των εφηβικών μας χρόνων. Και τι είναι αυτό με το οποίο έχουν εμμονή οι τελειόφοιτοι του Λυκείου; Ποτό; Ναρκωτικά; Σεξ; Ή ένας συνδυασμός και των τριών;

Χάρη σε όλα αυτά τα vices των συνομηλίκων τους, οι δύο έφηβες πρωταγωνίστριες κατά λάθος δημιουργούν μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις πλαστών ταυτοτήτων στη Βόρεια Αμερική. Και κάπως έτσι αρχίζει η νέα κωμωδία που μας έρχεται με αγάπη από τον Καναδά.

Ο δημιουργός του “Fakes”, Ντέιβιντ Τούρκο, έχει καταφέρει με μερικές έξυπνες προσεγγίσεις να κάνει τη σειρά πιο ενδιαφέρουσα από το αναμενόμενο. Πρώτον, ξεκινά με τη Ζόι και την Μπέκα να συλλαμβάνονται. Ξέρουμε, λοιπόν, πώς τελειώνει αυτή η ιστορία.

Στη συνέχεια, μας δίνει από ένα επεισόδιο με την οπτική γωνία κάθε κοριτσιού, αντιπαραβάλλοντας έτσι με έξυπνο τρόπο την προσωπικότητα των δύο εφήβων και το πώς βλέπουν τον εαυτό τους σε αυτή την ιστορία, καθώς, επίσης, και το γεγονός ότι οι κοινωνικές συνθήκες γίνονται ο καθοριστικός παράγοντας που στέλνει τη μία στη φυλακή και την άλλη σε ένα… resort.

Η Εμίλια Μπάρανατς και η Τζένιφερ Τονγκ “πουλούν” πολύ εύστοχα τη φιλία της Ζόι και της Μπέκα, που σε πρώτη ανάγνωση δεν φαίνεται να έχει νόημα. Πώς μπορεί ένα πλούσιο κορίτσι, του οποίου ο πατέρας απατά τη μητέρα που ταξιδεύει συνεχώς, να είναι κολλητή με τη βιβλιοφάγο του σχολείου, που φοράει ογκώδη παλτό παντού; Ακόμη και τα κίνητρά τους για να μπουν στην επιχείρηση πλαστών ταυτοτήτων είναι πολύ διαφορετικά: η Ζόι πιστεύει ότι τα χρήματα θα βοηθήσουν την οικογένειά της και η Μπέκα θέλει να βρει αντίδοτο στη μοναξιά της.

Το “Fakes” θυμίζει το πρόσφατο “Boo, Bitch” στο χιούμορ του, αλλά κάπως πιο εύστοχα πηγαίνει την εφηβική κωμωδία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Με 10 επεισόδια των 20 περίπου λεπτών, η σειρά κλείνει έντονα το μάτι προς τους νεαρούς ενήλικες, που τείνουν να ξεχνούν τις δικές τους περιπέτειες.

Και μάλλον είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να χαλαρώσουμε μετά από μια έντονη ημέρα στη δουλειά, όταν το μόνο που θέλουμε είναι το μυαλό μας να “φύγει” με κάτι ανάλαφρο και διασκεδαστικό.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Spirited

Spirited

Θα το βρείτε: Apple TV

Σύνοψη: Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Φαντάσματος των Χριστουγέννων, ο οποίος επιλέγει μία...
7 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο