Eλληνικές διακρίσεις στο Φεστιβάλ Σαράγεβο

Published: 22 Aug 2023, 17:03
Συντάκτης:

Δύο ανερχόμενοι Έλληνες δημιουργοί ξεχώρισαν για τα κινηματογραφικά πρότζεκτ που παρουσίασαν στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο και βραβεύτηκαν για αυτά.

<a href="/en/nea/vraveio-sto-saragevo-gia-mentioym-tis-hristinas-ioakeimidi/68610">Βραβείο στο Σαράγεβο για το «Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη</a>ΣΧΕΤΙΚΑΒραβείο στο Σαράγεβο για το «Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη

Οι ελληνικές ταινίες βραβεύτηκαν στην Αγορά του 29ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της βοσνιακής πρωτεύουσας, ενισχύοντας τη θέση τους στη διαδικασία αναζήτησης διεθνούς χρηματοδότησης, αλλά και μελλοντικής διανομής. Σημειωτέον δε ότι η Αγορά του φεστιβάλ αυτού στρέφεται σε ανερχόμενα ταλέντα κι έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική.

Ωδή στη Χαρά (A Long Embrace)

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Γαβριήλ Τζάφκα

Παραγωγός: Μαρία Κοντογιάννη (Wild At Heart)

Το κινηματογραφικό αυτό σχέδιο, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Βασικό – Παραγωγή του ΕΚΚ, παρουσιάστηκε στο 21o  Cinelink Industry Days αποσπώντας το Film Center Montenegro Cinelink Award. Είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του Γαβριήλ Τζάφκα μετά το φιλόδοξο «Αγκάθι» (συμπαραγωγή Δανίας και Ελλάδας, 2017). Κεντρικό πρόσωπο στο σενάριό του είναι ένας Έλληνας του εξωτερικού, οποίος επισκέπτεται σε τακτά διαστήματα (Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι) τη μητέρα του στο νησί της Τήνου. Η αέναη αυτή επανάληψη κάποια στιγμή θα διακοπεί.

Αναζητώντας τη Θούλη (Searhing for Thule)

Σενάριο: Γιάννης Καρπούζης, Alexander Strecker. Σκηνοθεσία: Γιάννης Καρπούζης

Παραγωγός: Τάσος Κορονάκης (Laika Productions / Empty Square)

Πρόκειται για κινηματογραφικό σχέδιο ντοκιμαντέρ, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Βασικό – Γραφή του ΕΚΚ, που παρουσιάστηκε στο Talents Sarajevo Pack & Pitch αποσπώντας το βραβείο Cinelink Pack & Pitch. Το σχέδιο αυτό περιστρέφεται γύρω από την προσπάθεια μιας ερευνήτριας, παθιασμένης με την Ιστορία και τη Γεωγραφία, ν’ ανασυνθέσει το ταξίδι του αρχαίου Έλληνα ναυτικού Πυθέα από τη Μασσαλία προς τις θάλασσες του παγωμένου Βορρά και τη μυθική χώρα Θούλη.

Πρώτη δημοσίευση: 22 Aug 2023, 17:03
Ενημέρωση: 22 Aug 2023, 17:03
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos