ΣΕΙΡΕΣ

"Dexter: New Blood": Μαύρο χιούμορ και pulp

Published: 4 Dec 2021, 20:11
Συντάκτης:

Tην τελευταία φορά που συναντήσαμε τον Dexter Morgan, ήταν το 2013. Ο δημοφιλής αντιήρωας, με το σοκ της δολοφονίας της αδερφής του και την αγωνία της εξαφάνισης να τον συνοδεύουν και αφότου επιβίωσε από έναν φονικό τυφώνα, είχε φτάσει στο Όρεγκον, όπου ζούσε ως γενειοφόρος ξυλοκόπος. Αυτό ήταν λίγο πολύ ένα από τα πιο απογοητευτικά φινάλε στην ιστορία των τηλεοπτικών σειρών.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Ήταν αυτή η αφορμή για την συνέχεια της σειράς; Ήταν το γενικότερο κλίμα αναβίωσης που έχει κατακτήσει το σημερινό τηλεοπτικό τοπίο; Σε κάθε περίπτωση, ο «Σκοτεινός Επιβάτης» επέστρεψε, υπό την καθοδήγηση μάλιστα του δημιουργού Clyde Phillips που έφυγε από την ορίτζιναλ σειρά μετά την τέταρτη σεζόν.

Στο "Dexter: New Blood” ο Dexter ζει με το όνομα Jim Lindsay  στην παγωμένη πόλη Iron Lake, στα βόρεια της Νέας Υόρκης. Εργάζεται ως πωλητής σε κατάστημα με είδη κυνηγιού και ψαρέματος, έχει σχέση με την αρχηγό του αστυνομικού τμήματος της πόλης και βασικά, έχει να σκοτώσει άνθρωπο δέκα χρόνια. Πηγαίνει πού και πού για κυνήγι, ίσα για να ξεδιψάσει τα παλιά ένστικτα (δεν σκοτώνει όμως ούτε ζώο), και προσπαθεί να κερδίσει την αυτοκυριαρχία του, πάντα με την βοήθεια της αδερφής του. Η Debb, αν και νεκρή, είναι παρούσα, είναι η δεύτερη φωνή μες στο κεφάλι του πλέον, στη θέση που είχε παλαιότερα ο Harry.

Πόσο μπορεί να μείνει κανείς όμως μακριά από το ποιος είναι πραγματικά; Πόσο να προσποιηθούμε όλοι μαζί ότι αυτή είναι η νέα πραγματικότητα για τον πιο «ηθικό» κατά συρροή δολοφόνο; Ένα σύνολο συμβάντων θα επαναφέρουν το χάος στο οποίο μας έχει συνηθίσει, ενώ η έλευση του γιου του Harrison θα ταράξει τα παγωμένα νερά.

Στα τέσσερα πρώτα επεισόδια που έχουν κυκλοφορήσει, το παλιό συναντά το καινούριο με σχετική ισορροπία. Ο χαρακτηριστικός μονόλογος του ήρωα είναι εκεί, ευτυχώς μειωμένος, και τα περισσότερα από τα στοιχεία που τον καθιέρωσαν ξεδιπλώνονται επίσης σταδιακά, ενώ η χημεία Michael C. Hall και Jennifer Carpenter παραμένει προσοδοφόρα. To ζεστό, υγρό Μαϊάμι έχει δώσει την θέση του σε ένα χιονισμένο, χειμερινό και φιλήσυχο τοπίο, ταιριαστό στην φάση αποχής του Dexter και κυρίως απαραίτητο για τις επιδράσεις και ουσιαστικό συμμέτοχο της δράσης. Έχουμε ένα σύνολο νέων χαρακτήρων και εικόνων, έναν καινούριο «αντίπαλο», έναν μυστηριώδη άνδρα που στοχεύει νεαρές, κυρίως ιθαγενείς, κοπέλες, μια πόλη με σημαντική παρουσία ιθαγενών πληθυσμών και ανάλογες σεναριακές προεκτάσεις (θα δούμε πόσος και ποιος χώρος θα τους δοθεί) και βέβαια έναν γιο, έναν απόγονο των «σκοτεινών τάσεων», που ανοίγει έναν εντελώς καινούριο διάλογο στην εξέλιξη του ήρωα και της ιστορίας του.

Αν και το “Dexter: New Blood” ξεκινά αρκετά χλιαρά, σταδιακά δημιουργείται ένα ενδιαφέρον, το οποίο μένει να δούμε αν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τις νοσταλγικές απαιτήσεις. Κι ακόμα παραπάνω, αν θα έχει να δώσει κάτι πέρα από αυτές, δικαιολογώντας την επιστροφή του. Μέχρι τότε, τα επεισόδια παρακολουθούνται πολύ εύκολα, ενώ το μαύρο χιούμορ και τα pulp στοιχεία βοηθούν σημαντικά.

Μπορεί το “Dexter” να μην έκανε ποτέ πάταγο, αλλά γνώρισε την επιτυχία του. Μένει να δούμε αν το νέο αίμα (πολλές οι συνυποδηλώσεις) θα την επαναλάβει.

Η σειρά προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 23.00, στο COSMOTE SERIES HD, αμέσως μετά την Αμερική.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos