"Τhe clearing" season 1: Αινιγματική παράνοια και κατεστραμμένες ψυχές

Published: 12 Jun 2023, 16:26
Συντάκτης:

Σύνοψη: Mια υπερπροστατευτική μητέρα ζεί με το γιό της στην εξοχή με μία μόνιμη απειλή πάνω απ το κεφάλι της οτι κάποιος θα της τον πάρει.Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό το γεγονός με μια ομάδα ατόμων που μεγαλώνουν σαν οικογένεια μικρά παιδιά που είναι 'κουρδισμένα' με στρατιωτική πειθαρχία;

<a href="/en/home-cinema-vod/book-clarence/69837">The book of Clarence</a>ΣΧΕΤΙΚΑThe book of Clarence

Γνώμη: Οι πρώτες γραμμές προσπαθούν να δικαιολογήσουν το αληθινό της ιστορίας οτι για χάρη της κινηματογράφησης υπήρξαν υπερβολές και μπόλικη φαντασία. Αφού γέμισε τις σελίδες ενός βιβλίου το 'The Clearing' έρχεται απο Αυστραλία μεριά να μαυρίσει λίγο περισσότερο τις ψυχές των θεατών σ αυτή τη περίφημη σειρά των 8 επεισοδίων.

Μπορεί σαν κλισέ να λέμε οτι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, όμως δεν είναι και ο απόλυτος κανόνας καθώς ουκ ολίγα τηλεοπτικά διαμάντια φουλάρανε μετά το αναγνωριστικό τετράωρο, αν όχι στη 2η season μέχρι να απλωθεί το όραμα το δημιουργού.

Εδώ όμως μέσα στο πρώτες σκηνές έχεις γραπωθεί στη προσπάθεια σου να καταλάβεις τι στο καλό συμβαίνει μέσα σε όλη αυτή τη παράνοια. Σίγουρα θα υπάρξουν παραπονάκια γύρω από το θέμα του χρόνου, καθώς το μουντό σκηνικό, η λάσπη και η μιζέρια στα πρόσωπα όλων δυσκολεύει τη προσπάθεια να κατανοήσει κάποιος αν μιλάμε για παρελθόν, παρόν μπορεί και στάδιο ονείρου. Αν όμως αφεθείτε στην ατμόσφαιρα, το κουβάρι ξετυλίγεται αργά (πολύ αργά) αλλά σταθερά, κάνοντας να θεατή να διψάει για πληροφοριές σχετικά με αυτή την τραγική ιστορία.

Οι δημιουργοί Matt Cameron και ELise McCredie βουτούν στη θλίψη μιας επαρχίας όπου όλοι ψάχνουν μια διέξοδο απο τις αμαρτίες τους και βρίσκουν στο πρόσωπο μιας παράφρων ηγέτιδας την ευκαιρία να καθαρίσουν. Κάπου εδώ τελειώνουν οι αναφορές γύρω απο την πλοκή καθώς τα spoiler παραμονεύουν, ενώ δεν υπάρχει κάτι καλύτερο απο το να βουτήξεις σε αυτό το μυστήριο όπως έκανα προσωπικά μη γνωρίζοντας το οτιδήποτε, χωρίς να δω καν το trailer.

Ναι, η πλατφόρμα Disney μάλλον κατάλαβε οτι δε φτάνουν οι ξεζουμισμένοι ήρωες της Marvel, ενώ τα όποια πειράματα με νεωτερισμούς πάνω στο σκληρό πυρήνα του Star Wars οδήγησαν κόσμο να αποχωρεί σωρηδόν απο τις συνδρομές τους. Οπότε, άρχισε να δίνει χώρο σε νέο υλικό με όχι απαραίτητα τη στάμπα του Hollywood.

Το casting αποτελεί επίσης το δυνατό κομμάτι της σειράς, με τη Miranda Otto ως θεά της κάθαρσης να είναι ανατριχιαστική και τον αινιγματικά ημίτρελο Guy Pearce στο πλευρό της, ενώ η εξίσου τρελαμένη μητέρα Teressa Palmer σε κάνει να νοιάζεσαι για τη κατεστραμμένη ψυχούλα της. Όπως επίσης και τα παιδιά της σειράς εξίσου πειστικά δίνουν εξτρα τόνο σ αυτό το σκοτεινό παραμύθι.

Απαγωγές παιδιών, κοσμάκης που πιστεύει αδίκως σε θαύματα, ένα τσούρμο βλαμμένων χαρακτήρων που νομίζει οτι επιτελεί λειτούργημα, όλα δένουν άψογα μέσα στη πρώτη τετράδα επεισοδίων που έχει δώσει πρόσβαση η streaming υπηρεσία και περιμένουμε με ανυπομονησία τη συνέχεια. Τα πράγματα δε κυλάνε καθόλου ευχάριστα ,ενώ αναμένονται ακόμα πιο άσχημες καταστάσεις, γι'αυτό και δεν μιλάμε για ένα άκοπο καλοκαιρινό σφηνάκι αλλα για μια υπέροχη τηλεοπτική δημιουργία που σου δίνει ελάχιστα μέχρι να φτάσεις στην ανακάλυψη, οτι το σκοτάδι στις ψυχές των ανθρώπων δε καθαρίζεται τόσο απλά.

'Οσοι λάτρεψαν το True Detective τα κατατόπια είναι γνωστά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos