ΣΕΙΡΕΣ

"Bookie" season 1: Ευχάριστη και αβίαστη σάτιρα

Published: 26 May 2024, 14:52
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Danny είναι ένας πολύπειρος bookmaker, κοινώς ο συνδετικός κρίκος πρόθυμων τζογαδόρων με τον προς το παρόν παράνομο στο Λος Άντζελες αθλητικό στοιχηματισμό, και ημιτοκογλύφος.

<a href="/en/nea/money-and-blood-neyro-roi-ermineies/70010">"Of money and blood": Nεύρο, ροή, ερμηνείες</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Of money and blood": Nεύρο, ροή, ερμηνείες

Πλαισιωμένος από τον πρώην πρωταθλητή του NFL και νυν μπράβο Ray, προσπαθεί καθημερινά να ισορροπήσει ανάμεσα στους κινδύνους του απρόβλεπτου επαγγέλματός του και τις οικογενειακές / προσωπικές του υποθέσεις.

Άποψη: To όνομα του Chuck Lorre είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις χρυσές σελίδες του αμερικάνικου sitcom, βρισκόμενος (ως παραγωγός, δημιουργός, σεναριογράφος ή και τα τρία μαζί) πίσω από σειρές – ογκόλιθους της ποπ κουλτούρας, όπως το The big bang theory ή το Two and a half men.

Η τελευταία, μάλιστα, δείχνει να κατέχει περίοπτη θέση στην καρδιά του, δεδομένου ότι, 9 χρόνια μετά το οριστικό της φινάλε, επιλέγει στο πρώτο επεισόδιο του νέου του τηλεοπτικού πονήματος Bookie να επανενωθεί πρόσκαιρα τόσο με τον Jake (Angus T. Jones) όσο και με τον Charlie (Charlie Sheen).

Το εν λόγω cameo, μοιραία, συνιστά και το πρώτο highlight της σειράς, αφενός γιατί ο Sheen ερμηνεύει απολαυστικά ακομπλεξάριστος τον εαυτό του κι αφετέρου επειδή σηματοδοτείται – φαινομενικά τουλάχιστον – η αποκατάσταση των κατά το παρελθόν επιεικώς τεταμένων σχέσεων μεταξύ του ηθοποιού και του Μίδα showrunner.

Ταυτόχρονα, το παραπάνω διπλό reunion μοιάζει να θέτει και υφολογικά τον τόνο, μιας και από τις προηγούμενες δουλειές του Lorre, το Bookie μοιάζει πράγματι να βρίσκεται εγγύτερα στο Two and a half men, εστιάζοντας και αυτό με τη σειρά του σ’ ένα αντρικό πρωταγωνιστικό duo, όπου πραγματισμός και παρορμητικότητα αλληλοσυμπληρώνονται και κυριαρχεί μια αρρενωπότητα όχι ακριβώς τοξική αλλά, πάντως, σταθερά στερεοτυπική.

Αν μη τι άλλο, αυτή ακριβώς η σατιρική αποτύπωση του ετεροκανονικού, (χονδρικά) μεσοαστού Αμερικανού άνδρα έχει αποτελέσει μέχρι τώρα σταθερή συνταγή επιτυχίας για τον δημιουργό, οπότε γιατί να αλλάξει τώρα; Πόσω μάλλον όταν υποστηρίζεται εδώ από solid ερμηνείες, σαν κι αυτές των πρωταγωνιστών Sebastian Maniscalco και  Omar J. Dorsey αλλά και του ευρύτερου καστ, και κυλάει με έναν ρυθμό ομολογουμένως πολύ ευχάριστο και αβίαστο, όπως θα έπρεπε δηλαδή να συμβαίνει σε κάθε άξια λόγου κωμωδία.

Έτσι, με όλα του τα γνώριμα κλισέ, μπορούμε να πούμε πως το Bookie, μέσα στην πλατφορμική υπερπροσφορά σειρών, ξεχωρίζει στο είδος του.  

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 26 May 2024, 14:52
Ενημέρωση: 16 Jun 2024, 15:05
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos