Bono: "Βιμ Βέντερς, αυτός ο γίγαντας του σινεμά..."

Published: 16 Aug 2021, 15:04
Συντάκτης:

Οι δεσμοί του Bono με το Σαράγεβο, ήταν και παραμένουν ισχυροί. Ο διάσημος frontman των θρυλικών U2 βρέθηκε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της βοσνιακής πρωτεύουσας για να παρουσιάσει το «Million dollar hotel» του Βιμ Βέντερς (στο οποίο επιμελήθηκε το soundtrack) που θα προβληθεί σε αποκατεστημένη κόπια, αλλά και να τιμήσει τον καλό του φιλο που θα βραβευτεί από το φεστιβάλ για την προσφορά του στο σινεμά.

<a href="/en/tainies/perfect-days/69467">Perfect days</a>ΣΧΕΤΙΚΑPerfect days

Ο Bono είχε βρεθεί στο φεστιβάλ ρτου Σαράγεβο και το 2000 για να παρουσιάσει το φιλμ μαζί φυσικά με τον Βέντερς, ενώ οι U2 υπήρξαν μια από τις πρώτες μπάντες που πραγματοποίησαν συναυλία στο βομβαρδισμένο Σαράγεβο το 1997, ενώ ο ίδιος ηχογράφησε και το «Miss Sarajevo» με τον Λουτσιάνο Παβαρότι, το 1995.

«Νιώθω πολύ όμορφα που βρίσκομαι ξανά εδώ. Μοιάζει να έχει περάσει τόσος πολύς καιρός, αλλά και σαν να ήταν πριν λίγα χρόνια, ταυτόχρονα. Είναι σαν να υπάρχουν δύο Σαράγεβο. Το αληθινό που βρίσκεται εδώ και το φανταστικό που παίρνουμε μαζί μας στην καρδιά μας, όπου βρισκόμαστε. Το μυθικό Σαράγεβο της συνύπαρξης, με το υπέροχο φεστιβάλ που μάλλον αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο. Έχετ υποδεχθεί πολλούς εξαιρετικούς σκηνοθέτες κατά καιρούς εδώ, αλλά δε νομίζω κάποιον σπουδαιότερο από τον Βιμ Βέντερς, αυτόν τον γίγαντα του σινεμά..."

Ο Βιμ Βέντερς από την πλευρά του χαρακτήρισε το σάουντρακ του «Million dollar hotel» ως «ένα από τα πιο όμορφα μουσικά θέματα που είχα ποτέ την χαρά να διαχειριστώ».

Στο φεστιβάλ του Σαράγεβο που βρίσκεται σε εξέλιξη, προβάλλονται τέσσερις ελληνικές ταινίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos