Το BBC ξεκινά γυρίσματα με ηθοποιούς και συνεργεία σε καραντίνα

Published: 6 May 2020, 13:30
Συντάκτης:

Το BBC πρόκειται να βάλει σε καραντίνα τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες των παραγωγών του με σκοπό να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερο η επανεκκίνηση της τηλεοπτικής παραγωγής που κατέβασε ρολά λόγω της πανδημίας του Covid-19. Αυτή η ιδέα θα μπορούσε να επηρεάσει τα πάντα, από την ελαφρά ψυχαγωγία μέχρι τα τηλεοπτικά δράματα, αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα και φόβο για κενό στο πρόγραμμα δεδομένου του ότι έχουν σταματήσει οι παραγωγές από τα μέσα Μαρτίου.

<a href="/en/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Ο Piers Wenger, υπεύθυνος για τις σειρές στο BBC, ανέφερε σε μια ψηφιακή συνεδρία του τηλεοπτικού φεστιβάλ του Εδιμβούργου ότι θέλει να ξαναρχίσουν να γυρίζουν σειρές με μια λύση να είναι «η καραντίνα των ηθοποιών και του συνεργείου ώστε να επιτρέπεται στους ηθοποιούς να αλληλεπιδρούν στον ίδιο χώρο». Δέχτηκε βέβαια ότι το να ζητάς από γνωστούς ηθοποιούς να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο σετ θα αυξήσει αναπόφευκτα το συνολικό κόστος παραγωγής αλλά δεδομένων των καταστάσεων και της ανάγκης για κοινωνική απόσταση που ίσως διατηρηθεί για το υπόλοιπο έτος, αυτή φαίνεται να είναι η μοναδική λύση. Μια ακόμα λύση όσον αφορά τις εκπομπές και τα σόου, να συνεχίσουν να γίνονται χωρίς παρουσία κοινού, ενώ οι συμμετέχοντες σε αυτά να είναι επίσης σε απομόνωση πριν συμμετάσχουν στο σόου. Επίσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να γυρίσουν νέα επεισόδια στις σειρές τηρώντας όμως τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και παίρνοντας ως παράδειγμα την αυστραλιανή τηλεοπτική βιομηχανία που επανέρχεται μετά από την επιτυχημένη αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η υπεύθυνη προγράμματος του BBC, Charlotte Moore, ανέφερε πως δεν θα ήθελε να γίνονται όλα μέσω Zoom, όπως με το κοινό που σε πολλές εκπομπές εμφανίζεται με αυτό τον τρόπο. Είναι βέβαια μια πρόσκαιρη λύση αλλά το θέμα είναι να επανέλθουν τα μεγαλεπήβολα σόου. Το στοίχημα είναι να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν και να μην ακυρωθούν εντελώς. Τελευταίο μεγάλο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε η Moore είναι η απουσία αθλητικών και εν γένει μεγάλων εκδηλώσεων μέσα στο καλοκαίρι, μαζί και με την αναβολή νέων σειρών και εκπομπών που θα ερχόντουσαν άμεσα στο πρόγραμμα, όπως το The Apprentice, Top Gear και Dragons Den. Τέλος ανέφερε πως «πρόκειται να υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για βρετανικές ιστορίες από όλη τη Μεγάλη Βρετανία, επειδή δεν θα μπορούμε να πάμε τόσο πολύ στο εξωτερικό, οπότε θα κοιτάμε για ιστορίες από όλη την Μεγάλη Βρετανία».

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos