ΣΕΙΡΕΣ

"Batwoman" season 1: Light Batman

Published: 11 Jan 2020, 19:01

Τα τελευταία χρόνια οι super hero σειρές και ταινίες βρίσκονται στο επίκεντρο και η προσπάθεια προβολής και προώθησης γυναικών υπερηρώων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Η νέα σειρά του CV, Batwoman, είναι μια εξ αυτών. Ωστόσο, βρίσκεται πολύ μακριά από τον στόχο που θέλει να επιτύχει.

<a href="/en/nea/i-ruby-rose-den-einai-arketa-gay-gia-na-paixei-tin-batwoman/58698">"Η Ruby Rose δεν είναι αρκετά gay για να παίξει την Batwoman"</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Η Ruby Rose δεν είναι αρκετά gay για να παίξει την Batwoman"

Η Kate Kane (Ruby Nose), ή αλλιώς Batwoman, σταμάτησε την καριέρα της ως στρατιωτικός όταν αρνήθηκε να αποκρύψει την σεξουαλική της ταυτότητα. Είναι ένας χαρακτήρας με ένα αρκετά σκοτεινό παρελθόν γεμάτο από οικογενειακές και προσωπικές τραγωδίες. Το χρονικό πλαίσιο της σειράς τοποθετείται τρία χρόνια μετά την εξαφάνιση του Bruce Wayne από την Gotham, στην οποία επιστρέφει η Kate όταν μαθαίνει για την εξαφάνιση της πρώην συντρόφου της από την Alice, την εχθρό της, και βάζει ως στόχο να προστατέψει την Gotham.

Η ιστορία έχει μια πολύ καλή βάση και αρκετά καλές προοπτικές για να συνθέσει μια καλή σειρά. Θίγει θέματα που αφορούν την πίστη στην οικογένεια, την ταυτότητα, τα τραύματα ενός ανθρώπου και πώς αυτά τον διαμορφώνουν. To Batwoman, όμως, δεν φαίνεται να τα αξιοποιεί όλα αυτά. Ο βασικός χαρακτήρας, αυτός της Kate Kane, φαίνεται να βασίζεται πάρα πολύ στην ύπαρξη του Bruce Wane καταλήγοντας να είναι μια κακή, light εκδοχή του. Και κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν παρουσιάζει μια δυναμική πρωταγωνίστρια αλλά το αντίγραφο ενός υπερήρωα.

Η απουσία του Batman είναι κάτι που η σειρά δεν μπορεί να διαχειριστεί και αυτό γίνεται εμφανές μέσω των συχνών –και τις περισσότερες φορές περιττών- αναφορών του. Ακόμη και στη βασική εχθρό της Batwoman δεν δίνεται «χώρος» για να ξεδιπλωθεί ο χαρακτήρας και να αποκτήσει δική του υπόσταση καταλήγοντας να είναι ένα κακέκτυπο της Harley Quinn.

Και αυτά ίσως να μπορούσαν να παραβλεφθούν αν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της σειράς έβαζαν τον θεατή στο κατάλληλο κλίμα. Οι αναδρομές στο παρελθόν της Kate Kane είναι συχνές ήδη από την αρχή, πριν προλάβουν να αποκτήσουν έναν ρυθμό οι σκηνές που αφορούν το παρόν. Οι σκηνές πάλης, βασικές για τέτοιου είδους σειρές, είναι άνοστες και χωρίς ένταση και δυναμισμό.

Το Batwoman δεν έχει καταφέρει στα πρώτα δέκα επεισόδια να κερδίσει τους θεατές και όχι αδίκως. Βρίσκεται στη σκιά του Batman, αδυνατεί να αφήσει το στίγμα της και να ξεχωρίσει ανάμεσα στις δεκάδες σειρές και ταινίες με υπερήρωες που προβάλλονται.

3 / 10

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos