ΣΕΙΡΕΣ

"Based on a true story" season 1: Κακογραμμένο και αφελές

Published: 17 Nov 2023, 16:57
Συντάκτης:

H Ava (Kaley Cuoco) είναι μια έγκυος μεσίτρια που διατηρεί μια εμμονή με τα podcasts αληθινών εγκλημάτων. Ο σύζυγός της Nathan (Chris Messina) είναι ένας πρώην και πολλά υποσχόμενος αθλητής και νυν προπονητής τένις, που εργάζεται στο τοπικό τένις κλαμπ.

<a href="/en/nea/griselda-entasi-kai-thilykos-scarface/69421">"Griselda": Ένταση και θηλυκός Scarface</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Griselda": Ένταση και θηλυκός Scarface

Ενώ η ζωή τους στην Καλιφόρνια μοιάζει να έχει κάπως βαλτώσει και οι οικονομικές τους δυσκολίες πληθαίνουν, εμφανίζεται ο Matt (Tom Bateman), ένας χαρισματικός υδραυλικός, που αποδεικνύεται (άμεσα κιόλας) ότι είναι τελικά ο West Side Ripper, ένας κατά συρροή δολοφόνος της περιοχής με τον οποίο γίνεται χαμός.

Αυτό τους δίνει μια καινούρια ιδέα για το πώς να λύσουν τα προβλήματά τους.

Βασισμένο στην μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει το έγκλημα και οι αφηγήσεις του στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι, το “Based On A True Story” είναι ακόμα μια σειρά που θέλει να μας μιλήσει για την εμμονή και την μανία των ανθρώπων σήμερα με τα αληθινά εγκλήματα και τους εγκληματίες και δη με τα χιλιάδες podcasts που τους αφορούν.

Δυστυχώς, η σειρά είναι κακογραμμένη και αφελής, με το χιούμορ και τους χαρακτήρες να  παραμένουν στερεοτυπικοί και ουσιαστικά αδιάφοροι.

Η πλοκή εξελίσσεται αργά και βασανιστικά, χωρίς ιδιαίτερες κορυφώσεις, και το χειρότερο στοιχείο αυτής είναι οι επαναλαμβανόμενες ερωτικές φαντασιώσεις των πρωταγωνιστών.

Δεν κολλάνε κάπου, ούτε ως ένδειξη μιας κάπως αφρόντιστης ερωτικής σχέσης, δεν προσδίδουν κάτι ούτε στην δική μας κατανόηση ούτε στο σύνολο, ενώ όσο περισσότερες γίνονται τόσο ξεκαθαρίζεται το πόσο ατυχή επιλογή συνιστούν.

Έπειτα, στα οκτώ επεισόδια της σειράς χρησιμοποιείται μια παλιακή προσέγγιση σε έναν σύγχρονο προβληματισμό, με το τελικό αποτέλεσμα να αδυνατεί να διαχειριστεί τις θεματικές που αναλαμβάνει, να δώσει απαντήσεις σε αυτά που την απασχολούν.

Δεν πετυχαίνει καν στο «χιουμοριστική σάτιρα», παραδίδοντας ένα μείγμα άτσαλου δράματος και βαρετής, προχειρογραμμένης κωμωδίας.

Ο Bateman είναι πολύ ταιριαστός στον ρόλο, ενώ υπάρχουν στιγμές που διαθέτουν ενδιαφέρον και δυναμική για κάτι καλύτερο. Παρ’ όλα αυτά, ο Craig Rosenberg του “The Boys” και δημιουργός της σειράς δεν καταφέρνει επουδενί να τις εκμεταλλευτεί, πόσο μάλλον να τις αναδείξει σε κάτι πέρα από ένα πραγματικά αδιάφορο και ατυχές σύνολο.

Κρίμα που μας υπόσχεται και συνέχεια. 

Η σειρά στριμάρει στη Nova.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos