"Bad education": Είναι αυτή η κορυφαία ερμηνεία του Χιού Τζάκμαν;

Published: 18 Sep 2019, 18:57
Συντάκτης:

Αν και δε θα λέγαμε πως το “Bad Education” έκανε μεγάλο ντόρο στο φετινό Φεστιβάλ του Τορόντο, το κανάλι HBO φάνηκε κατενθουσιασμένο. Για την ακρίβεια, το δίκτυο αποφάσισε να ξοδέψει σχεδόν 20 εκατομμύρια δολλάρια για να αποκτήσει τα παγκόσμια δικαιώματα της ταινίας (με αποτέλεσμα να γίνει το φιλμ με πρεμιέρα στο Τορόντο και για το οποίο δαπανήθηκαν τα περισσότερα χρήματα για τα δικαιώματά του μέχρι στιγμής), στην οποία πρωταγωνιστεί ο Hugh Jackman και η Allison Janney.

<a href="/en/nea/true-detective-s04-den-les-ohi-se-ayti-ti-seirara/69389">"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα

Οι εποχές έχουν αλλάξει με όλο και περισσότερους διάσημους ηθοποιούς να εμφανίζονται σε σειρές, με φημισμένους αλλά και βραβευμένους σκηνοθέτες είτε να δημιουργούν νέες σειρές για κάποιο τηλεοπτικό δίκτυο (βλέπε το “Kidding” του Michel Gondry) ή Οσκαρικές ταινίες για το Netflix (βλέπε το αξέχαστο “Roma” του Alfonso Cuaron). Για αυτό, δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω αλλά και εμπρός της κάμερας μιας high-profile ταινίας, να είναι δεκτικοί και θετικοί στο να την πωλήσουν σε ένα μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο όπως το HBO. Μπορεί λίγα χρόνια νωρίτερα να έβαζαν είτε τα γέλια είτε τα κλάματα με μια τέτοια ιδέα, πλέον φαίνεται να κατανοούν πως η πλατφόρμα του HBO τους προσδίδει ένα αβαντάζ  ενώ ταυτόχρονα τους γλιτώνει από την εισπρακτική απογοήτευση: το “Bad Education” θα προβληθ(όπου πιο εύκολα θα προσελκύσει το κοινό) , ενώ δεν πρόκειται να προβληθεί στα σινεμά.

Ο Mike Makowsky (I think we’re alone now), ο σεναριογράφος του “Bad Education”, ανακοίνωσε τα νέα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter: «Πριν τρία χρόνια βρισκόμουν σε ελεύθερη πτώση, και τότε αποφάσισα να γράψω αυτό το σενάριο, το οποίο βασίζεται σε ένα σκάνδαλο που είχε γίνει στην πόλη μου όταν ακόμα πήγαινα δημοτικό. Δεν θα φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα πως θα φτάναμε εως εδώ. Είμαι υπερήφανος για τη συγκεκριμένη ταινία».

Στην ταινία που σκηνοθετεί ο Κόρι Φίνλεϊ (Thoroughbreds) θα παρακολουθήσουμε τον Frank Tassone (Jackman) και την Pam Gluckin (Janney) να διοικούν την πιο δημοφιλή σχολική συνοικία [school district] του Long Island, η οποία είναι ένα βήμα πριν να ανακηρυχθεί η καλύτερη της Αμερικής. Οι μαθητές των σχολείων – τα οποία λόγω της φήμης τους ανεβάζουν τις τιμές των ακινήτων, έχουν εξαιρετικούς βαθμούς, ενώ αποκτούν είσοδο στα καλύτερα πανεπιστήμια. Η αυτοκρατορία του Frank απειλείται όταν βγαίνει στην επιφάνεια η συνωμοσία μιας συναδέλφου του για υπεξαίρεση χρημάτων, και ο ίδιος αναγκάζεται να διατηρήσει όχι μόνο το μυστικό αλλά και την τάξη με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί. Οι κριτικοί που είδαν την ταινία στην πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο, περιέγραψαν την ερμηνεία του Hugh Jackman ως την καλύτερη της καριέρας του. Για να δούμε!

Update 25/2/20: Το τρέιλερ είναι εδώ και ο Χιού Τζάκμαν με την Άλισον Τζάνεϊ δείχνουν εξαιρετικοί. Η ταινία θα στρμάρει στο ΗΒΟ στις 25 Απριλίου.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos