Apple VS. Netflix: Μάχη για τα Όσκαρ

Published: 29 Jul 2019, 14:16
Συντάκτης:

Η Apple προκαλεί ντόρο με τις κινήσεις της, όχι μόνο γιατί μέσα στο 2019 θα φέρει κοντά στο κοινό την νέα της streaming πλατφόρμα Apple TV+, αλλά και γιατί θέλει να αποκτήσει υποψηφιότητες στα Όσκαρ. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Apple TV+ είναι η νέα πλατφόρμα της εταιρίας για original τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Επιπροσθέτως, η εφημερίδα New York Post θέλει την Apple να κοντράρει το Netflix στον Οσκαρικό αγώνα. Πηγές λένε πως η Apple σκοπεύει να δημιουργήσει «έξι μικρού budget ταινίες το χρόνο, οι οποίες θα αφηγούνται ιστορίες ικανές για Όσκαρ». Η Apple σκοπεύει να ξοδεύσει 5 με 30 εκατομμύρια δολλάρια για κάθε ταινία. Οι φημολογούμενες Οσκαρικές ταινίες όμως δεν υπάγονται στην ίδια συμφωνία που έχει κάνει η Apple με την ανεξάρτητη εταιρία A24 Films. Η A24 θα παράγει «πολλά features για την Apple για πολλά χρόνια», με πρώτο το πρότζεκτ της Sofia Coppola “On the Rocks”, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Bill Murray και Rashida Jones. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν η Apple θα προσφέρει τις ταινίες της A24 στα σινεμά.

<a href="/en/news/reunion-sofia-kopola-mpil-marei/59753">Reunion Σοφία Κόπολα – Μπιλ Μάρεϊ!</a>ΣΧΕΤΙΚΑReunion Σοφία Κόπολα – Μπιλ Μάρεϊ!

Αν η Apple προχωρήσει με αυτήν την κίνηση όμως, θα πρέπει να προβάλει κάθε ταινία που προορίζεται για συμμετοχή στα Όσκαρ, για τουλάχιστον μια εβδομάδα στα σινεμά, σύμφωνα με τον ρητό όρο της Ακαδημίας. Οι ίδιες πηγές λένε πως η Apple θέλει να δημιουργήσει δυνατές ταινίες «σαν αυτές της Focus Features», κάτι που κάνει νύξη στην επιτυχία των “BlacKkKlansman”, “Dallas Buyers Club” και “Brokeback Mountain”. Αφορμή για αυτήν την κίνηση είναι ο σαματάς που προκάλεσε στα Όσκαρ η εκπληκτική ταινία του Alfonso Cuaron “Roma”, η οποία έδωσε στο Netflix συνολικά 10 υποψηφιότητες (ερχόμενη σε ισοπαλία με το “The Favorite” του Λάνθιμου). Το “Roma” κέρδισε τρία Όσκαρ: καλύτερου συναρίου, καλύτερου σκηνοθέτη, και καλύτερης φωτογραφίας, δικαίως. Το Netflix ελπίζει για μια αντίστοιχη επιτυχία στην επόμενη Οσκαρική σεζόν με νεα πρότζεκτ, όπως αυτό του Martin Scorsese (“The Irishman”), της Dee Rees (“The Last Thing He Wanted”) και του Noah Baumbach ("Marriage story" με Scarlett Johansson και Adam Driver). Η Apple προφανώς θέλει να ακολουθήσει αντίστοιχη πορεία, για να συγκεντρώσει νέους συνδρομητές λόγω των original σειρών της (βλέπε το “The Morning Show” των Reese Witherspoon και Jennifer Aniston), αλλά και για τις οσκαρικές της ταινίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos