ΣΕΙΡΕΣ

"And Just Like That" season 2: Κλασσικό δείγμα escapism

Published: 11 Jul 2023, 16:30
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Κάρι (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ), η Μιράντα (Σίνθια Νίξον) και η Σάρλοτ (Κριστίν Ντέιβις) επιστρέφουν για νέες ερωτικές και μη περιπέτειες άνω των 50 στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται.

<a href="/en/home-cinema-streaming/rebel-moon-part-two-scargiver/69816">Rebel Moon - Part Two: The Scargiver</a>ΣΧΕΤΙΚΑRebel Moon - Part Two: The Scargiver

Κριτική: Για να δικαιολογήσει ίσως την ύπαρξή της, η πρώτη σεζόν του “And Just Like That…” ξεκίνησε μ’ ένα σοκαριστικό γεγονός: τον αιφνίδιο θάνατο του Mr. Big! Στη συνέχεια, βέβαια, εξελίχθηκε σε μια αχρείαστη ανακύκλωση όσων έχουμε δει πάνω-κάτω ήδη στo original “Sex & the City” και στις 2 κινηματογραφικές ταινίες που μεσολάβησαν μέχρι το HBO να αποφασίσει ότι η παρέα των γυναικών που άλλαξε κάποτε την τηλεόραση (χωρίς όμως τη Σαμάνθα) είχε λόγο να επιστρέψει στους δέκτες μας.

Η πρώτη σεζόν της μεγάλης επιστροφής είχε ομολογουμένως πολλά προβλήματα, τα οποία δεν ξεπεράστηκαν με το εύρημα της χηρείας της Κάρι.

Κι ένα από τα βασικά της προβλήματα είναι το ότι δεν ήξερε τι ακριβώς θέλει να κάνει με τους χαρακτήρες της Μιράντα και της Σάρλοτ, ενώ προσπάθησε παράλληλα να μας κάνει να ξεχάσουμε το τεράστιο κενό της απουσίας της Σαμάνθα (Κιμ Κατράλ), εισάγοντας μια σειρά από δευτερεύοντες χαρακτήρες, με μόνο κριτήριο το να απαντήσει στους επικριτές που κατηγορούσαν χρόνια τη σειρά για υπερβολικό whiteness.

Τώρα, είτε τη συμπαθείς είτε έχεις από καιρό καταλήξει ότι είναι οριακά απαράδεκτη, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Κάρι συνεχίζει να είναι ο πυρήνας των όσων γίνονται στο “And Just Like That…” Στα 3 επεισόδια του δεύτερου κύκλου που έχουν βγει μέχρι στιγμής στον αέρα, αυτό είναι πιο εμφανές από ποτέ. Η Κάρι είναι ο μόνος χαρακτήρας που μοιάζει να έχει μια ουσιαστική εξέλιξη, με τη Σάρλοτ και τη Μιράντα να αξιοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά για λόγους comic relief. Ειδικά η Μιράντα, η οποία βρίσκεται στο Λος Άντζελες για να είναι μαζί με το νέο της ερωτικό ενδιαφέρον Τσε Ντίαζ (Σάρα Ραμίρες), είναι σαν να έχει υποστεί κάποιου είδους λοβοτομή, καθώς δεν θυμίζει σε τίποτα τη Μιράντα που τόσοι και τόσες είχαν με τα χρόνια ανακηρύξει ως πιο αληθοφανές και ενδιαφέρον μέλος της παρέας.

Ευτυχώς, εκεί που στην πρώτη σεζόν υπήρχε μόνο το κομμάτι της πόλης για να θυμίζει το “Sex & the City”, τώρα επιστρέφει το κομμάτι του σεξ, δίνοντας μάλιστα κι ένα μήνυμα για τη σεξουαλικότητα των γυναικών άνω των 50. Το ότι οι γυναίκες αυτές είναι όλες κομμάτι μιας ανώτερης τάξης που μπορεί να αγοράσει 4-5 ζευγάρια πανάκριβα ζευγάρια παπούτσια σε μια μέρα και είναι καλεσμένη στο Met Gala φαίνεται να είναι ένα γεγονός με το οποίο έχουν συμφιλιωθεί επιτέλους οι δημιουργοί.

Έτσι, το “And Just Like That…” παραμένει ένα δείγμα escapism, μια σειρά που μπορεί άνετα να παίζει στο background, ώστε να χαζεύεις ρούχα και νεοϋρκέζικες τοποθεσίες, χωρίς να επενδύεις όμως πλέον συναισθηματικά σε αυτά που συμβαίνουν στην οθόνη. Η επιστροφή του Έινταν (Τζον Κόρμπετ), του άντρα που η Κάρι άφησε πάλαι ποτέ για τον Mr. Big, και η φημολογούμενη επανεμφάνιση της Σαμάνθα μπορεί βέβαια να τονώσουν λίγο το ενδιαφέρον στα επόμενα επεισόδια.

Ας ελπίσουμε ότι η πρώτη δεν θα είναι τόσο άβολη όσο αυτή που είχαν επιχειρήσει στη δεύτερη ταινία “Sex & the City”. Όσον αφορά τη Σαμάνθα, δεδομένης της τεταμένης σχέσης της Κιμ Κατράλ με τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε, αλλά –ας μην κοροϊδευόμαστε– όλοι αυτήν περιμένουμε!

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos