To Amazon Prime σταματά να δέχεται ντοκιμαντέρ

Published: 11 Mar 2021, 19:29
Συντάκτης:

Με την απόφαση που πήρε η Amazon  στις αρχές Φεβρουαρίου να σταματήσει να δέχεται ντοκιμαντέρ και να απορρίψει αυτά που ήδη είχε στο περιεχόμενο της για καιρό (συμπεριλαμβανομένων των διάφορων podcast, vlogs, tutorials, μονολόγων, μουσικών βίντεο και βιντεοσκοπημένων συνεδρίων) οι δημιουργοί και διανομείς βρίσκονται σε σύγχυση καθώς η πλατφόρμα δεν έχει δικαιολογήσει ακόμα την απόφασή της.

<a href="/en/home-cinema-streaming/road-house/69686">Road House</a>ΣΧΕΤΙΚΑRoad House

Από το 2016, με το Amazon Prime Video Direct κάθε ανεξάρτητος δημιουργός  μπορούσε να ανεβάσει περιεχόμενο είτε για δωρεάν προβολή είτε για ενοικίαση, γεγονός που τράβηξε πολλούς μακριά από το YouTube για μία εμπειρία περισσότερο επαγγελματική που τους πρόσφερε και τρόπους για να πληρωθούν για την δουλειά τους.

Κάπως έτσι, με τις αυτόκλητες υποβολές παραγωγών, η Amazon κατέληξε να έχει πάνω από 15,000 ταινίες αφήνοντας πίσω το Αμερικανικό Netflix αλλά και το Hulu και χωρίς το άγχος των αδειών και των δικαιωμάτων, η streaming πλατφόρμα έγινε ο παράδεισος των μικρών εταιρειών οι οποίες μπορούσαν πλέον να έχουν μία ελπίδα ότι η ταινία τους θα βρει το δικό της κοινό.

Πλέον, όποιος  προσπαθεί να ανεβάσει περιεχόμενο λαμβάνει την ίδια τυποποιημένη απάντηση και όπως χαρακτηριστικά λένε άνθρωποι της βιομηχανίας που έχουν πληγεί από αυτήν την απόφαση: «Αυτά που επιλέγονται τελικά είναι τόσο τυχαίες επιλογές που είναι σαν να τις διαλέγει μηχανή και όχι άνθρωπος».

Στο εν τω μεταξύ, η Amazon στρέφει την προσοχή της στο IMDb TV το οποίο βρίσκεται και εντός πλατφόρμας αλλά υφίσταται και ως αυτόνομο app ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε να τονίζει το δικό του πρωτότυπο περιεχόμενο. Η πρόσφατη μεγάλη συμφωνία με τον Ντόναλντ Γκλόβερ που συμπεριλαμβάνει όχι μόνο την συμμετοχή του στο τηλεοπτικό “Mr. And Mrs. Smith” στο πλευρό της Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ αλλά και μία γενική προώθηση όλης της δουλειάς του δείχνει ότι γίνονται σημαντικά βήματα προς μία νέα κατεύθυνση.

Μόνο το μέλλον θα δείξει εάν η απόφαση της Amazon θα λειτουργήσει προς όφελός της και υπέρ των υπόλοιπων προγραμμάτων της ή αν η δυσαρέσκεια που προκάλεσε θα είναι μη αναστρέψιμη και καταστροφική για την επαγγελματική εικόνα της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos