ΣΕΙΡΕΣ

"24' season 2: Η καθιέρωση

Published: 17 Dec 2023, 18:10
Συντάκτης:

"Tόσες σειρές προβάλλονται δεξιά και αριστερά, το 24 κάθεσαι και βλέπεις ξανά;".

<a href="/en/home-cinema-streaming/rebel-moon-part-two-scargiver/69816">Rebel Moon - Part Two: The Scargiver</a>ΣΧΕΤΙΚΑRebel Moon - Part Two: The Scargiver

Ναι, ξανά. Από την αρχή. Όποιος/α ρωτά, δεν ξέρει, τον καταλαβαίνουμε. Και όποιος ξέρει, διαβάζει την ερώτηση και χαμογελά. 

Εδώ και μερικές εβδομάδες, το Disney Plus στριμάρει στην συχνότητά του ΌΛΕΣ τις σεζόν της κορυφαίας τηλεοπτικής σειράς περιπέτειας/κατασκοπίας που γυρίστηκε ποτέ και μάλιστα χωρίς τυμπανοκρουσίες και επίσημες ανακοινώσεις.

Κακώς αν με ρωτάς, αλλά στο MOVE IT αποφασίσαμε να δούμε ξανά όλες τις σεζόν back to back και να γράψουμε ορισμένα σχόλια, να θυμηθούμε ξανά γιατί μας έχει αρέσει τόσο πολύ, γιατί επηρέασε δεκάδες άλλες σειρές, γιατί απλά ΓΑΜΕΙ. 

Πυκνογραμμένη, με άφθονες ανατροπές από επεισόδιο σε επεισόδιο, δράση, διαπλεκόμενες σχέσεις, προδοσίες: πάντα θα υπάρχει κάποιος που κινεί τα νήματα "από ψηλά". 

Αλλά ο Τζακ είναι πάντα εδώ για να καθαρίσει, με τον Κίφερ Σάδερλαντ να ωριμάζει και ο ίδιος μαζί με τον ρόλο του από σεζόν σε σεζόν. 

Στον 2ο κύκλο (2002-03) έχουμε μια πυρηνικη απειλή (που στην πορεία θα εξελιχθεί σε βιολογική με προοπτική για 3η σεζόν), τον Τζακ να βασανίζεται από τρομοκράτες και να αποκτά πρόβλημα με την καρδιά του, την κόρη του Τζακ να μπλέκει ως babysitter με μια οικογένεια με σκοτεινά μυστικά, τον Πρόεδρο Πάλμερ να αντιμετωπίζει προδοσίες μέσα από το υπουργικό συμβούλιο που επιχειρούν να τον ανατρέψουν, η κορυφαία προδότρα Νίνα Μάγιερς είναι πάλι εδώ.

Kαι όχι μόνο: κορυφαίο στέλεχος της CTU εκτίθεται σε ραδιενέργεια και μας χαιρετά, η ίδια η CTU δέχεται τρομοκρατική επίθεση, παίζει και ενα ειδύλλιο για τον Τζακ που όμως δεν μπορεί να αναπτυχθεί σωστά γιατί "εδώ ο κόσμος καίγεται" και βέβαι τεράστιο cliffhanger στο τέλος που αφορά στον Πρόεδρο των ΗΠΑ και που ξεκαθαρίζει ότι θα υπάρξει 3η σεζόν. Και φυσικά πολλές μικρότερες υποπλοκές. 

Αυτά και πολλά άλλα σε 24 επεισόδια που ρουφιούνται απνευστί, με την μόνιμη επωδό του "ας δω άλλο ένα" και οι ώρες να καταβροχθίζονται. Έξτρα εμφανίσεις από τους Κέβιν Ντίλον, Μπίλι Μπερκ, Τόμας Κρέτσμαν, Μισέλ Φορμπς, με τον Τζον Κασάρ να σκηνοθετεί και εδώ τα περισσότερα επεισόδια, μαζί με τους Τζέιμς Ουίτμορ (NCI, Τhe good wife), Ίαν Τόιντον (Bones), ενώ η σειρά ήταν υποψήφια για 9 Emmy, κέρδισε 2 για μουσική και μοντάζ. 

"24" season 1: Με λένε ΤΖΑΚ ΜΠΑΟΥΕΡ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos