Η μικρού μήκους του Σπάικ Τζόνζι για την Kenzo, τα σπάει!

Published: 30 Aug 2016, 16:09

Eίχαμε αρκετό καιρό να ακούσουμε νέα και δούμε κάποια δουλειά του αγαπημένου Σπάικ Τζόνζι, τρία χρόνια σχεδόν μετά το "Her".

Το διαφημιστικό που έστησε για το νέο άρωμα της Kenzo, μας αποζημιώνει, προς το παρόν τουλάχιστον.

Ο λόγος για το άρωμα KENZO World, που πρωτοκυκλοφόρησε το 2016 και για το οποίο ο γνωστός σκηνοθέτης έγραψε και σκηνοθέτησε μία… αξιοπερίεργη, θα έλεγε κανείς, διαφήμιση. Μπορεί κανείς μάλιστα συνειρμικά να τη συνδέσει και με το video clip Voodoo in my blood των Massive Attack και από εκεί ακόμα και με το Possession του Zulawski, φυσικά με τις απαραίτητες διαφοροποιήσεις στο εκάστοτε βίντεο.

Σε κάθε περίπτωση, πρωταγωνίστρια του clip είναι η Margaret Qualley, που ίσως γνωρίζουμε από τη σειρά The Leftovers, αλλά σίγουρα δεν γνωρίζουμε πως ήταν χορεύτρια που μεταπήδησε στον χώρο της μικρής και μεγάλης οθόνης. Στο clip κατάφερνει να φύγει από το βαρετό γκαλά που παρακολουθεί και ξεκινά έναν ξέφρενο και εκκεντρικό χορό στους διαδρόμους του Lincoln Center της Νέας Υόρκης. 

Ο Jonze σκηνοθέτησε την ταινία, σε soundtrack δια χειρός του αδερφού του Sam Spiegel. Τη χορογραφία, επιπλέον, υπογράφει ο Ryan Heffington, το όνομα του οποίου γνωρίζουμε ίσως από τη σκηνοθεσία του Chandelier της Sia. Και οι τρεις ήταν εξαιρετικοί, παραδίδοντας ένα αξέχαστο clip.

Η Qualley όταν σχολίασε στην IndieWire τη συμμετοχή της στη διαφήμιση δήλωσε πως «όταν σκεφτόμαστε καμπάνιες για αρώματα, σκεφτόμαστε συνήθως όμορφα κορίτσια με μπουκαλάκια ανά χείρας. Το συγκεκριμένο clip είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι πολύ διαφορετικό και πολυπρισματικό και ξαφνιάζει την θεατή του».

Οκ, αντιγράφει την ιδέα του αντίστοιχου clip για το "Weapon of choice" του Fatboy Slim με τον Κρίστοφερ Ουόκεν, αλλά αξίζει.

Σχεδόν 3,5 λεπτά σχεδόν απελευθερωτικά...

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Πρώτη δημοσίευση: 30 Aug 2016, 16:09
Ενημέρωση: 30 Jul 2019, 15:01
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos