"Stillwater": Ο Ματ Ντέιμον προσπαθεί να σώσει την κόρη του

Published: 13 May 2021, 14:26

Ξεκουράστηκε το πολύ δύσκολο για όλους 2020 ο Ματ Ντέιμον και επιστρέφει με τρεις ταινίες.

<a href="/en/festival-verolino/berlinale-2024-kilian-merfi-kathikon-tis-tehnis-na-prokalei/69432">Berlinale 2024 - Κίλιαν Μέρφι: "Kαθήκον της τέχνης, να προκαλεί"</a>ΣΧΕΤΙΚΑBerlinale 2024 - Κίλιαν Μέρφι: "Kαθήκον της τέχνης, να προκαλεί"

Καταρχήν με το "The last duel" του Ρίντλεϊ Σκοτ που βρίσκεται σε φάση post production, το "Νο sudden move" του Στίβεν Σόντερμπεργκ που ολοκλήρωσε γυρίσματα και τώρα μάθαμε για το "Stillwater".

Ο 50χρονος σταρ θα συνεργαστεί με τον Τομ ΜακΚάρθι, ο οποίος επιστρέφει σκηνοθετικά 7 χρόνια μετά το βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας "Spotlight", αυτή την φορά με ένα οικογενειακό δράμα.

Ο Ντέιμον υποδέται έναν Αμερικανό πατέρα (με δουλεμένη προφορά Νότου) που φτάνει μέχρι την Μασσαλία της Γαλλίας για να βγάλει την κόρη του (Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν) από την φυλακή, να αποδείξει την αθωότητά της και να την σώσει από μια καταδίκη για ένα έγκλημα που αρνείται ότι διέπραξε. Και η σπάνια φυσικότητα που τον διακρίνει στο παίξιμό του, σε βάζει αμέσως στο κλίμα, όπως εύκολα συμπεραίνει κανείς από το τρέιλερ.

Θα τον βοηθήσει η Γαλλίδα Βιρζινί που υποδύεται η ανερχόμενη Καμίλ Κοτέν, που μας άρεσε πολύ στο τηλεοπτικό «Call my Agent!».

Η ταινία του Μακάρθι βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Αμάντα Κοξ, μιας Αμερικανίδας που πέρασε 4 χρόνια σε ιταλικές φυλακές κατηγορούμενη για το φόνο της Μέρεντιθ Κέρτσερ, με την οποία μοιραζόνταν το ίδιο διαμέρισμα ως φοιτήτριες το 2007. 

Στο σενάριο αναμίχθηκαν εκτός από τον ΜακΚάρθι, οι Μάρκους Χίντσεϊ (All good things), Τομάς Μπιντεγκέν (Α prophet, Rust & Bone, The Sisters brothers), Νοέ Ντεμπρέ (Dheepan, We are not animals). Αναμένεται στις αίθουσες 30 Ιουλίου. 

Update: Πεντάλεπτο standing ovation επιφύλαξε το κοινό της Κρουαζέτ στον Ματ Ντέιμον, μετά το τέλος της προβολής της ταινίας που πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στο φετινό Φεστιβάλ Καννών. Με τον Αμερικανό σταρ εμφανώς συγκινημένο: 

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos