"Κimi": Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ σε μεγάλη φόρμα

Published: 14 Jan 2022, 18:04

Με κάθε νέα δουλειά του ο Στίβεν Σόντερμπεργκ αποδεικνύει ότι είναι ένας σπουδαίος κινηματογραφικός δημιουργός που σπανίως απογοητεύει, παρότι οι ταινίες του δυστυχώς περνούν πλέον ολίγον τι στα ψιλά, καθώς προβάλλονται στο HBO Max, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο στο μέρη μας.

<a href="/en/nea/regime-oi-sexoyalikes-kai-mi-neyroseis-ton-igeton/69719">"Τhe Regime": Οι σεξουαλικές και μη, νευρώσεις των ηγετών</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Τhe Regime": Οι σεξουαλικές και μη, νευρώσεις των ηγετών

Ο Σόντερμπεργκ όμως βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα και έτσι η νέα του ταινία με τίτλο Kimi, θα κυκλοφορήσει στη streaming πλατφόρμα του HBO στις 10 Φεβρουαρίου, κοινώς μόλις μερικούς μήνες από την κυκλοφορία του πολύ ενδιαφέροντος No Sudden Move. Κρίνοντας από το trailer, ο Αμερικανός σκηνοθέτης ελίσσεται για άλλη μια φορά μεταξύ κινηματογραφικών ειδών, καθώς τη noir ατμόσφαιρα του No Sudden Move διαδέχεται εδώ το αγωνιώδες σκηνικό ενός τεχνολογικού θρίλερ, σε σενάριο του σπουδαίου Ντέιβιντ Κεπ (Carlito's way, Jurassic Park, Mission Impossible, Panic Room, Indiana Jones And The Kingdom Of Crystal Skull).

.

Η Ζόι Κράβιτζ (Big Little Lies, High Fidelity) υποδύεται μια νεαρή γυναίκα που πάσχει από αγοραφοβία και αναλύει ηχογραφήσεις που προέρχονται από συσκευές φωνητικής αναγνώρισης. Στο σύμπαν της ταινίας, κάθε σπίτι διαθέτει τέτοιου είδους smart συσκευές, οι οποίες λειτουργούν με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (η KIMI του τίτλου της ταινίας). Συνεπώς, ο χαρακτήρας της Κράβιτς ουσιαστικά κρυφακούει εκατοντάδες καθημερινές συζητήσεις, μέχρι που μια ηχογράφηση την οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχει συντελεστεί δολοφονία εις βάρος μιας γυναίκας. Τότε, θα πρέπει να βγει από το σπίτι της και να προσπαθήσει να μάθει τι πραγματικά έχει συμβεί.

Το story φέρνει λίγο στον Σιωπηλό Μάρτυρα και το Blow-Up του Μικελάντζελο Αντονιόνι, αν αυτά γυρίζονταν σήμερα, ενώ τα προβλήματα ψυχικής υγείας της ηρωίδας φέρνουν στο νου το Unsane του ίδιου του Σόντερμπεργκ, μια ταινία όπου άλλη μια γυναίκα προσπαθούσε να πείσει τους γύρω της ότι όσα της συμβαίνουν δεν είναι αποκύημα της φαντασίας της. Ανυπομονούμε να δούμε αν το KIMI θα σταθεί αντάξιο των προσδοκιών μας!

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos