"Jojo Rabbit": Η φάρσα του Τάικα Ουαϊτίτι για τον φασισμό

Published: 23 Jul 2019, 20:44

To επόμενο κινηματογραφικό βήμα του Τάικα Ουαϊτίτι μεταξύ των δύο Thor επανέρχεται στο πνεύμα του "Hunt for the wilderpeople" και με αρκετή από την αίσθηση του χιούμορ στο λατρεμένο "What we do in the shadows".

<a href="/en/tainies/next-goal-wins/69307">Next goal wins</a>ΣΧΕΤΙΚΑNext goal wins

Το "Jojo Rabbit" είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα «Caging Skies» της Κριστίν Λένενς, εκτυλίσσεται την εποχή του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και ο Τάικα θα υποδυθεί έναν φανταστικό Χίτλερ, ο οποίος θα αποτελεί αποκύημα της φαντασίας του 10χρονου πρωταγωνιστή της νέας του ταινίας, ενός αγοριού μπερδεμένου από τη ναζιστική προπαγάνδα που για να αντιμετωπίσει την απώλεια του πατέρα του, δημιουργεί στο μυαλό του μια φιγούρα που αποτελεί έναν συνδυασμό της πατρικής φιγούρας και του διαβόητου ηγέτη.

«Το ‘Jojo Rabbit’ μπλέκει το χαρακτηριστικό χιούμορ, το πάθος και τους συναρπαστικούς χαρακτήρες που έχουμε συνδέσει με τον Τάικα Γουατίτι σε μια σατιρική ιστορία που εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αφορά ένα 10χρονο αγόρι που δεν μπορεί να ταιριάξει με τον περίγυρό του, καθώς οι συνομήλικοί του τον κοροϊδεύουν και η μητέρα του δεν τον καταλαβαίνει. Καθώς ο αφελής, νεαρός Γερμανός προσπαθεί να βρει τη δική του θέση στο ολοένα και πιο φασιστικό καθεστώς, καταφεύγει σε έναν φανταστικό φίλο που μπορεί να του προσφέρει συμβουλές και βοήθεια για να αντιμετωπίσει όσα συμβαίνουν γύρω του».

Συμπρωταγωνιστούν Σκάρλετ Γιόχανσον και Σαμ Ρόκγουελ και άλλοι και το τρέιλερ είναι περιχυμένο με φαρσική σος. Πρεμιέρα στο προσεχές φεστιβάλ του Τορόντο.

Update 2/9/19: Επίσημο τρέιλερ, με έντονο χαρακτηριστικό κωμικό στοιχείο που ενισχύεται από την γερμανική version στο "Heroes" του Ντέιβιντ Μπάουι. Στις αίθουσες στις 18 Οκτωβρίου.

 

 

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos